Den amerikanske marinen må øke formatet med 35 % for å møte Kina i 2039

I 2018 vil den kinesiske marineindustrien ha lansert mer enn 20 overflatefartøyer, inkludert 5 destroyere, like mange fregatter og 7 korvetter, samt, det anslås, 4 ubåter, hvorav 2 er atomdrevne. Denne produksjonstakten forventes å fortsette siden lanseringene antyder at lanseringene i årene som kommer vil være omtrent like i antall, om ikke av natur.

 Over 30 år, gjennomsnittlig levetid for et krigsskip i dag, representerer dette en flåte på 600 overflateskip og 120 ubåter. 

I tillegg til kinesiske skip, vil nye russiske skip måtte legges til, det vil si en flåte på 120 til 150 overflateskip og 50 til 60 ubåter, mens de viktigste russiske verftene vil fullføre moderniseringsarbeidet innen 2020, slik at de kan gjenoppta konstruksjonen av sjøgående fartøyer, slik som Lider destroyere eller 22350M tunge fregatter.

Det er nettopp dette regnestykket forskere fra Heritage-stiftelsen gjør, for å oppfordre amerikanske myndigheter til ikke å sikte mot en flåte på 355 fartøy, men 400 skip innen 2039. Dette er en økning på nesten 35 % sammenlignet med de 290 skipene som er i drift i dag i den amerikanske marinen.

Stiftelsens rapport anbefaler bygging av et 13. kjernefysisk hangarskip, rundt tjue overflatestridende, 7 amfibiefartøyer og 22 logistikkfartøyer. Det følger særlig kunngjøringer fra Naval Sea Lift Command, ifølge at USA i dag ikke ville være i stand til å støtte en logistisk bro til Europa hvis en konflikt skulle bryte ut, og at den amerikanske marinen ikke ville være i stand til å eskortere de få logistiske fartøyene hvis den måtte engasjeres i fellesskap mot den kinesiske marinen.

Denne rapporten er en del av et sett med erklæringer som viser at auraen av usårbarhet som omringet amerikanske styrker i nesten 30 år nå i stor grad har sprukket, og at Pentagon tok de kinesiske og russiske styrkene på alvor, som de nå ser på hverandre som gjensidige allierte. .

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler