Spørsmålet om eksport, sverdet til Damocles av fransk-tyske programmer?

Den tyske forespørselen om suspendering av eksport av forsvarsutstyr til Saudi-Arabia fra europeiske land umiddelbart vekket sterke bekymringer i Paris, vis-à-vis fransk-tyske programmer, som FCAS og MGCS.

Paris frykter faktisk at Tyskland vil bli fristet til å motsette seg salg av dette utstyret dersom kunden blir dømt, med rette eller urett, negativt av opinionen. Imidlertid er rollen til eksport av forsvarsutstyr i Frankrike veldig forskjellig fra den i Tyskland, og spiller både en stor økonomisk rolle, nesten 50 % av det årlige produksjonsvolumet til forsvarsindustrien er dedikert til eksport, diplomatisk ved å styrke Frankrikes vekt i visse regioner av kloden, så vel som budsjettmessig, med eksport som nesten balanserer budsjettutgiftene til forsvarsutstyr for de franske hærene.

Dette punktet ble tatt opp i starten av forhandlingene om FCAS og MGCS av Florence Parly, ministeren for de væpnede styrker, og hennes tyske motpart, Ursula von der Leyen, hadde tilsynelatende gitt henne alle garantier for at Tyskland ikke ville motsette seg eksportbeslutningene tatt av Frankrike.

Faktisk, da Merkel ba alle europeiske land om å stanse sine våpenleveranser til Saudi-Arabia etter Koshyggi-saken, og på bakgrunn av intervensjon i Jemen, dukket franske bekymringer opp igjen med kraft. 

Det må sies at fransk eksport til land som er engasjert i krigen i Jemen nådde 3,3 milliarder euro i 2017, for et gjennomsnitt på 3,5 milliarder euro per år de siste 10 årene. Embarging av Saudi-Arabia ville føre til alvorlige komplikasjoner med Egypt, finansiert av Riad, De forente arabiske emirater, dets nærmeste allierte, Kuwait og til og med Marokko. Dette ville derfor bety at 40.000 200.000 arbeidsplasser i den franske forsvarssektoren ville bli truet, og i kjølvannet av dem ville det føre til 350 4000 indirekte og induserte jobber. Tyskland på sin side er bare utsatt for 20.000 millioner euro, eller 10 direkte jobber og XNUMX XNUMX indirekte jobber, XNUMX ganger mindre enn i Frankrike. Vi forstår derfor den flauheten som Merkels erklæring har plassert franske myndigheter i.

Faktum er fortsatt at denne affæren avslører den svært betydelige eksponeringen til den franske BITD for eksport, mer presist til eksport utenfor den tradisjonelle vestlige alliansen. Den viser også de dype forskjellene mellom det fransk-tyske ekteparet når det gjelder utenrikspolitikk. 

Enten det gjelder samarbeidende forsvarsprogrammer som Defence Europe, vil disse forskjellene måtte håndteres offisielt, utover individuelle avtaler. Ellers vil alle disse initiativene sannsynligvis legge til den svært lange listen over avbrutt europeiske ambisjoner.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler