Lettpansrede kjøretøy, en fransk spesialitet

Belgiske forsvarsminister Steven Vandeput og hans franske kollega Florence Parly signerte en avtale om forsyne de belgiske hærene med 60 EBRC Jaguar lette tanker og 382 VBMR Griffon pansrede personellbærere, utstyrt med SCORPION slagmarkens kontroll- og informasjonssystem. For det franske konsortiet bestående av blant annet Nexter, Arquus og Thales, er denne bestillingen på € 1,6 milliarder den største fra et europeisk land til den franske forsvarsindustrien siden 2000, da Hellas bestilte 55 mirage2000-5 og den nødvendige bevæpningen for det samme beløp.

Hvis de franske pansrede kjøretøyene har hatt en viss suksess i Europa og rundt om i verden de siste årene, er det i hovedsak knyttet til dets evne til å produsere lette pansrede kjøretøyer, hvis kvaliteter ofte blir fremhevet av de franske hærene i kampoperasjoner.

Dermed gjorde mobiliteten og ildkraften til Daguet-divisjonen under Operation Desert Storm ryktet til VAB, som ble produsert i mer enn 5000 enheter, hvorav 1000 ble eksportert til 17 land, og til den lette tanken AMX10RC som ble beundret av amerikanerne da den var mobil og mesterlig manøvrert av mannskapene på 1erUtenlandske kavaleriregiment av appelsiner.

Dette paret var spydspissen for de franske styrkene under operasjoner i Afghanistan som i Mali, og deres effektivitet var kjernen i valgene som førte til erstatningene deres, Jaguar pansrede rekognoserings- og kampkjøretøy, og panserkjøretøyet multi-rolle Griffon , hvor de første eksemplene kommer neste år i franske enheter.

Utover utstyr har Belgia nettopp skaffet seg en hel filosofi om landkamp, ​​ettersom franske postulater avviker fra de som tradisjonelt brukes av vestlige hærer. Således kombinerer Jaguaren, utstyrt med et tårn med en 40 mm CTAS 40-kanon med 180 prosjektiler, en 7,62 teleoperert maskingevær og en leddet utskytningsrampe for 2 MMP antitankmissiler, en betydelig ildkraft, selv mot tunge panserkjøretøyer takket være antitankmissiler med en rekkevidde på mer enn 5 km, og svært høy mobilitet, med sitt 6×6-chassis og sin 500 HK-motor for 25 tonn under kampforhold. VBMR er basert på samme logikk, med et 12,7 mm teleoperert tårn, 2 7,62 mm maskingevær og innvendig plass til å transportere 9 væpnede soldater under forhold med sterkt forbedret komfort sammenlignet med VAB.

Der amerikansk eller tysk design først og fremst er avhengig av betydelig rustning og sterk ildkraft, legger franske modeller vekt på mobilitet og manøvrering. Denne filosofien var også kjernen i utformingen av CAESAR selvgående våpen som viste enorme kvaliteter i Irak, i sin evne til å skyte langt og raskt, og fremfor alt å kunne forlate skytesonen veldig raskt. 

Til slutt er alle disse modellene, inkludert panserinfanteristridskjøretøyet som allerede er i tjeneste i de franske hærene, og bestilt av Qatar i 490 eksempler, lufttransportable med et fly i A400M-kategorien, et fly som er i stand til å bringe disse pansrede kjøretøyene 6000 km unna og plasser dem så nært inngrepssonen som mulig.

Som et resultat av 40 år med eksterne operasjoner fra de franske hærene, er franske lette panserkjøretøyer en målestokk i feltet, og denne kvaliteten, i likhet med nærheten til engasjementer og den afrikanske erfaringen til de belgiske hærene, forklarer valget til våre naboer.

Men hvis VBCI, CAESAR, EBRC og VBMR i dag perfekt oppfyller spesifikasjonene til projeksjonsstyrker, risikerer de å mangle beskyttelse ved høyintensitetskonflikt, preget av intens bruk av artilleri og våpen. Med gjenoppblomstringen av truslene i øst, vil det være nødvendig å raskt distribuere hard-kill- og soft-kill-enhetene som er planlagt som en del av påfølgende modernisering, samt å styrke selvforsvarsevnen i møte med lufttrusler.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler