Etterspørselen etter kampvogner på høyeste nivå på mange år

Myndighetene i Oman har kunngjort at de har til hensikt å bestill 72 K2 svarte kampvogner Pantherprodusert av selskapet Hyundaie Rotem Co. Denne 55 tonn tunge tanken er bevæpnet med en 120 mm kanon, en 7,62 mm koaksial maskinpistol og en 12,7 mm maskinpistol i et fjernstyrt tårn. Den har komposittrustning og aktive beskyttelser. Det annonserte budsjettet på 880 millioner dollar plasserer K2 i midten av prisklassen for vestlige stridsvogner.

På noen få uker er dette den tredje ordren for kampvogner som har blitt annonsert, etter ordren på 250 Altays av Tyrkia og 64 T90s av Vietnam. 

Etter årene med skam etter slutten av den kalde krigen, etter å ha ført til at flere land fullstendig forlot kampvognen (Canada, Nederland, etc.), ser vi at ordrer fortsetter å bli annonsert, til de store, forbannede europeiske produsentene som har eliminert deres samlebånd.

Å gjenoppta produksjonen av tunge stridsvogner i Europa ville imidlertid være veldig fornuftig. For det første for det europeiske markedet selv, som er svært underskudd på dette området sammenlignet med Russland, som mottar 200 til 250 moderniserte kampvogner hvert år. Husk at britene og franskmennene ikke planlegger å stille med mer enn 200 kampvogner innen 2030, og Tyskland 350. På den annen side er eksportmarkedet etterspurt etter fornyelse av sine kampvogner i dag. Mange land har fortsatt eldre generasjons stridsvogner, som den russiske T64, den amerikanske M60, den Leopard Jeg tyskere og den franske AMX 30, ønsker å erstatte dem med mer moderne stridsvogner, som er i stand til å overleve i det nåværende operasjonelle miljøet.

Som sådan, hvis det er en tung tank som har vist bemerkelsesverdige egenskaper og ytelser, er det den franske Leclerc. Leclerc utgjorde spydspissen for Emirati-offensiven mot Houthi-styrkene i Yemen, og viste utmerkede egenskaper i kamp, ​​der den saudiske M1A2 Abrams og den tyrkiske Leopard II led bemerkelsesverdige tap. 

Derfor er det mulig å tenke at dersom den franske tanken i sin moderniserte versjon igjen ble tilbudt på eksportmarkedet, ville auraen som ble opprettet i Jemen sannsynligvis oppmuntre potensielle kunder til å vurdere det franske tilbudet med interesse. En måte for de franske styrkene å styrke sine tunge kampevner uten å påvirke budsjettinnsatsen til den nåværende LPM.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler