5 hangarskip og 5. generasjons fly for den kinesiske marinen i 2030

Nylige satellittbilder har vist at arbeidet med konstruksjonen av det første eksemplet av den nye klassen av kinesiske hangarskip, denne gangen utstyrt med en katapult og arresterende tråder, går raskt, noe som tyder på en oppskyting den 2.ndhalvår 2019. Byggingen av et 4. hangarskip ble også oppdaget noen måneder etter den 3., uten at det er kjent om det er samme klasse, eller en ny.

Uansett er det nå sannsynlig at kinesiske verft har inngått en produksjonshastighet for et nytt bygg hvert 2 ½ år,som vil føre til at den kinesiske marinen har 5 hangarskip, inkludert 3 CATOBAR, i 2030. 

Samtidig bekreftet den kinesiske marinen, under Zhuhai China Airshow, som stengte dørene på søndag, at den hadde valgt FC-31 Gyrfalcon jagerfly fra '5thgenerasjon' for å utstyre sine hangarskiputstyrt med katapulter, i tillegg til forrige generasjon J15s.

FC-31, designet av Shenyang Aircraft Corporation (de samme som produserer J-15), er et lavradarbildefly av 25 tonns klassen (som Rafale fransk), twin-jet, hvis former virker veldig inspirert av den amerikanske F-35. Opprinnelig designet med egne midler, var FC-31 beregnet for eksport, det kinesiske luftvåpenet foretrakk den tyngre J-20. 

I lang tid nølte den kinesiske marinen mellom de to flyene med å utstyre sine CATOBAR hangarskip, spesielt siden FC-31-prototypen viste ytelse under forventningene under de første testene i 2012. Flyet ble deretter fullstendig demontert og gjennomgikk en rekke modifikasjoner. Flytestene til den nye versjonen ser ut til å ha vært tilfredsstillende, siden Sjøforsvaret har besluttet å gjøre den til sitt viktigste jagerfly ombord i årene som kommer.

Uansett vil de kinesiske marineflystyrkene fra 2025 ha en operativ struktur som er nær den til American Naval Aero Groups, med 5. generasjons fly (F-35 vs FC-31), og 4. generasjon (F-18 vs. J-15). Fra synspunktet avansert luftdeteksjon vil de også ha lignende enheter, den amerikanske Grumman E2-D Hawkeye og den kinesiske KJ-600, begge med en AESA UHF-radar optimalisert for å oppdage 5. generasjons stealth-fly. . Hvis den amerikanske marinen allerede har lansert designet for produksjonen av MQ-25 Stingray ombord kampdrone, dedikert til tanking under flyging, er ikke dette tilfellet for kinesiske myndigheter, selv om flere kampdroneprogrammer ombord er under utvikling og testing.

Fra et eskortesynspunkt vil den kinesiske marinen snart ha 055 12.000 tonn Type 2 tunge destroyere, alter-egoet til de siste versjonene av de amerikanske Arleigh Burke destroyerne. Men der et amerikansk hangarskip bare vil ha 3 Burkes, i beste fall 055, vil de kinesiske skipene bli eskortert av en blanding av tunge Type052s, Type054D anti-fly destroyere og TypeXNUMXA antiubåtfregatter, noe som gir dem en klar fordel i anti- ubåt- og antiskipskapasiteter, basert på tilgjengelig informasjon.

På den annen side er kinesiske myndigheter svært diskrete når det gjelder ubåtprogrammene sine, slik at det til og med er svært vanskelig å vite nøyaktig antall og type ubåter i drift og under bygging. Imidlertid ser det ut til at kinesiske verft utfører 3, noen ganger 4 ubåtoppskytinger hvert år, inkludert minst 1 atomangrepsubåt. Det ser også ut til, fortsatt basert på offentlig tilgjengelig informasjon og vitnesbyrd, som den kinesiske marinen har gjort betydelige fremskritt med hensyn til skjønnet til sine nedsenkbare fartøyer de siste årene, uten imidlertid å ha klart å matche vestlige fartøyer.

Ved å ekstrapolere dagens kinesiske industriproduksjon, kan vi fastslå at den i 2035 vil ha flere Naval Air Groups enn den amerikanske marinen vil ha i Asia Pacific-sonen. En observasjon som inntil nylig fremstod som umulig, og som er i tråd med målene kunngjort av den kinesiske luftforsvarets generalstab, som tar sikte på å bli et luftvåpen i «verdensklasse», forstår «tilsvarende det amerikanske luftvåpenet», av 2035.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler