Den økonomiske konteksten truer anvendelsen av LPM

Selv før den offisielt starter, er anvendelsen av LPM truet av den økonomiske konteksten i landet. Regjeringen vedtok derfor, som en del av 2018-endringsproposisjonen, å inkludere alle kostnadene på budsjettet til Forsvarsdepartementet. kostnader knyttet til ekstern og intern drift, mens i 2014-2018 og 2019-2025 militære programmeringslover, skulle denne resten finansieres av interministeriell solidaritet.

Til slutt vil Forsvarsdepartementet ha tapt 404 millioner euro i kreditter, hvorav 319 vil bli tatt fra utstyrsprogramkreditter, noe som forårsaker program- og betalingsforsinkelser.

Dette er en praksis som ikke er noe nytt, og alle regjeringer siden slutten av den kalde krigen har tyr til den. Men i dag er hærene i en så anspent situasjon at eliminering av til og med 1 % av utstyrskredittene utgjør betydelige problemer, spesielt ved å ha innvirkning på den ekstraordinært høye utestående saldoen til departementet.hærene, som overstiger 50 milliarder euro.

Hvis det umiddelbare problemet er viktig, skaper konsekvensene av en slik beslutning en katastrofal presedens for anvendelsen av LPM i fremtiden. Faktisk, hvis LPM2019-2025 ble hyllet for å være "ambisiøs" og "forstyrrende" under presentasjonen, var dens anvendelse, som vi visste, mer enn delikat, og basert på hypoteser om vekst som økonomien French ikke ser ut til å være i stand til, for øyeblikket, for å oppnå dette.

Hvis 400 millioner euro i tillegg ser ut til å ha en liten innvirkning på et budsjett på 34 milliarder euro, er det dessverre et svært skadelig varseltegn, og oppfattet som det, både av militæret og industrimennene som begge ønsket å tro på full anvendelse av LPM, gitt de enorme vanskelighetene som de franske hærene står overfor i dag.

Skuffelsen og tapet av tillit som genereres kan derfor gå langt utover den politiske misnøyen. På den ene siden er det ikke gjennom slike meldinger at politiske myndigheter vil dempe vanskelighetene med å rekruttere og beholde hærene, bredt uttrykt av stabssjefene i de 3 hærene i år. På den annen side vil industrielle rekrutteringsplaner, som vi har sett hvis vi tar hensyn til dem, trolig bli revidert ned.

Faktisk representerer 319 millioner euro 3000 direkte arbeidsplasser for forsvarsindustrien, noe som genererer en samlet økonomisk boble på 12.000 25.000 arbeidsplasser. Vel vitende om at en arbeidsledig person i gjennomsnitt koster 280 319 euro for staten og partene i arbeidslivet hvert år, er det derfor 241 millioner euro i merkostnader som staten må dekke neste år, og like mye når det gjelder å redusere bidragene. I stedet for å spare XNUMX millioner, vil denne tilnærmingen faktisk koste staten XNUMX millioner euro.  

Beslutningen om å fjerne ministersolidaritetsklausulen for finansieringen av OPEX og OPINT, selv om den svært midlertidig løser regjeringens budsjettmessige ligning, genererer bare negative aspekter, uansett observasjonsakse. 

Det er på høy tid å utforme politikken for planlegging og finansiering av forsvarsinnsatsen på økonomiske og sosiale grunnlag i stedet for på budsjettbaser, som kun er relevante på Excel-arkene som fødte dem.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler