Imponert av CAESAR, vurderer den amerikanske hæren... å kopiere den!

Hvis AMX10RC-ene på 1erUtenlandske kavaleriregiment hadde imponert de amerikanske styrkene under Operasjon Desert Storm, i dag er det turen til CAESAR selvgående kanoner, utplassert som en del av Operasjon Chammal i Irak, til å vekke stor interesse blant våre allierte. Til poenget med å prøve å lage en kopi.

Til nå har amerikansk selvgående artilleri vært avhengig av M109 Paladin, en 155 mm kanon på et beltet chassis, som veier hele 29 tonn. På grunn av massen er Paladin ikke veldig mobil, og når bare 55 km/t på veien og 20 km/t i terreng. I tillegg er rekkevidden begrenset til 300 km på veien, og motoren på 440 hestekrefter sluker 500 liter drivstoff veldig raskt.

Nexters CAESAR kommer fra en helt annen filosofi. Med en vekt på bare 18 tonn når den 100 km/t på veien, 50 km/t terreng, og rekkevidden når 600 km. Dens 155 mm pistol, lengre enn M109, gjør at granater kan skytes på 40 km, der M109 i dag bare når 24 km. Fremfor alt er CAESAR designet for å minimere tiden for oppsetting, avfyring og evakuering, for å redusere risikoen for brann mot batteri.

I Irak var ikke ild mot batteri en betydelig risiko, men den økte mobiliteten til CAESAR-ene gjorde at de franske kanonene kunne bevege seg raskt for å gi den nødvendige brannstøtten eller det var nødvendig. 

Faktisk forpliktet den amerikanske hæren seg i februar 2018 til å utvikle en ny mobil selvgående pistol kalt BRUTUS(henvisningen til CAESAR er markert selv i navnet), spesielt for å erstatte 105 mm haubitsene og de tauede 155 mm kanonene. 

Det er innenfor rammen av denne forespørselen at testene av en 155 mm kanon med dempet rekyl montert på en 4×4 lastebil ble utført av 75. feltartilleribrigade. 

For øyeblikket er det ikke gitt informasjon, verken om formålet med testene eller resultatene. Når det er sagt er det ikke nok å montere en 155 mm kanon på en 4×4 lastebil for å lage en CAESAR, som har automatisk lastesystem, og sikteapparat og automatisert sikting.i avansert batteri.

Kanskje våre allierte, som er så raske til å be europeere om å betale ved å kjøpe utstyret deres, kan være interessert i originalen, i stedet for å prøve å lage en kopi?

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler