Den amerikanske kongressen slår alarm angående amerikanske militære evner

- Annonse -

Kan USA møte en nasjonal sikkerhetskrise?

Det er i alle fall konklusjonen. av en uavhengig rapport sendt til kongressendenne uka. I likhet med andre rapporter om samme tema, understreker den det teknologiske og militære gapet som fortsetter å avta mellom de amerikanske hærene på den ene siden og de russiske og kinesiske hærene på den andre. Og å kunngjøre at i dag vil et engasjement mot ett eller annet av dets land, hvis det kan ende med seier, gå på bekostning av uakseptable menneskelige og materielle tap. 

Når det gjelder en krig på to samtidige fronter, er det selve hypotesen om seier rapporten stiller spørsmål ved. 

- Annonse -

Rapporten legger særlig vekt på innsatsen fra de to landene for å innhente og overgå vestlige teknologier, og implementere dem innenfor en kort tidsramme, noe som gjør det mulig å skape situasjoner med teknologisk forstyrrelse i møte med vestlige krefter.

Denne trusselen, som anses som svært alvorlig av USA, som alene har halvparten av verdens militære utgifter, er imidlertid ikke adressert av noen av rammeforsvarslovene i europeiske land, der tilbakeføringen av visse trusler er helt rettferdig adressert.

I Frankrike, som i de fleste europeiske land, er den utøvende myndigheten ansvarlig for å definere rammedokumenter, for eksempel strategiske gjennomganger eller hvitebøker, og utlede rammelovene for militær planlegging fra dem. Svært ofte er det mer disse rammedokumentene som er tilpasset forhåndsetablerte investeringsplaner, snarere enn omvendt, og skaper en konseptuell aberrasjon.

- Annonse -

I denne sammenheng kan parlamenter, enten de er nasjonale eller europeiske, spille en viktig rolle, og henter inspirasjon fra den amerikanske kongressen. Ved regelmessig å bestille uavhengige rapporter, både for å vurdere trusselen og den eksisterende og planlagte kapasiteten til å svare på den, vil nasjonale og/eller europeiske representasjoner være i stand til, ikke bare å ha upartisk og uttømmende informasjon, men å veie bevisst når de studerer finanslover. og militære programmeringslover.

Et slikt system ville absolutt ha varslet franske folkevalgte om konsekvensene av hvitebøkene, LPM og finanslovene som ble vedtatt de siste 20 årene. Fremfor alt ville det kaste bort Alibi som hvitebøker og strategiske vurderinger veldig ofte representerer for å rettferdiggjøre myndighetenes passivitet i saken.

Det er opp til parlamentarikere å implementere, på en metodisk og tilbakevendende måte, et slikt system, som er i stand til dyptgående å endre forståelsen av forsvar av den nasjonale representasjonen, og derfor av den politiske klassen som helhet, slik tilfellet er i USA .

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler