Den indiske marinen bekrefter lanseringen av sitt andre hangarskip, denne gangen utstyrt med katapulter og arresteringslinjer

Mens nytten av hangarskipet fortsatt (og fortsatt) stilles spørsmål ved av visse aktører i den franske forsvarsscenen (vanligvis nær Luftforsvaret, etc.), ser det ut til at mange land anser hangarskipet som essensielt for deres marinearsenal.

Dette er tilfellet med den indiske marinen, som har et 40.000 XNUMX tonns springbrett hangarskip av russisk opprinnelse, Vikrant, og hvis stabssjef for marinen nettopp har annonsert at starten av bygging av et annet bygg, denne gangen utstyrt med katapulter og en tonnasje på 65.000 3 tonn, vil begynne om XNUMX år.

Denne kunngjøringen gjenspeiler den offisielle bekreftelsen fra Kina på starten av byggingen av et tredje hangarskip, også utstyrt med en katapult, mens det andre kinesiske hangarskipet fortsetter sine sjøforsøk. Det skal bemerkes at ifølge noen satellittbilder indikerer at kinesiske verft har begynt byggingen av et andre katapult hangarskip samtidig, men denne informasjonen er ikke offisielt bekreftet. I følge gjeldende produksjonsprognoser skulle den kinesiske marinen i 2030 ha en flåte på 6 til 7 hangarskip, hovedsakelig utstyrt med katapulter. 

Fremveksten av det kinesiske marineflyvåpenet forklarer i stor grad starten på byggingen av det andre indiske hangarskipet. Den indiske marinen har også satt i gang en anbudskonkurranse for anskaffelse av rundt femti ombordsatte kampfly, som kan om bord på de to typene hangarskip den har. I følge tilgjengelig informasjon vil avgjørelsen være mellom amerikanske F 18 E/F Super-Hornet og Rafale M fransk.

Andre mariner i Stillehavsteatret ser ut til å vurdere bruken av hangarskip, eller hangarskip. Dette er tilfellet med Japan som nettopp har annonsert den kommende bestillingen av F35B som kan legges om bord på sine Izumo-klasse helikopter-bærende destroyere, som kan få et springbrett for anledningen. På samme måte har Sør-Korea uttrykt interesse for F35B med kort eller vertikal start/landing for å utstyre sine 2 Dokdo-klasse LHD-er. 

I Europa har Italia startet byggingen av et 25.000 35 tonns hangarskip, Trieste, som også kan frakte F65.000B, som Cavour, det andre italienske hangarskipet. Storbritannia vil snart motta den andre enheten i Queen Elizabeth-klassen, Prince of Wales, et 24 35 tonn STOBAR springbrett hangarskip, spesialdesignet for å betjene XNUMX FXNUMXB. 

Endelig har Tyrkia og Brasil også hangarskipprogrammer, mens Russland planlegger på lengre sikt å utstyre seg med 2 til 4 fartøyer av denne typen.

Totalt, innen 2030, vil mer enn 35 hangarskip fra 12 forskjellige mariner seile på havene. Det ville være latterlig om Frankrike, som i dag har kunnskap som kun deles av den amerikanske marinen når det gjelder design og marineflyoperasjoner om bord, ikke ignorerte denne kapasiteten, selv om flertallet av store mariner gjør enestående innsats for å skaffe seg dem. 

Vi burde ikke befinne oss i samme situasjon som den britiske maritime patruljen som, undergravd av ugunstige beslutninger og fiendtlig lobbyvirksomhet, hadde mistet alle sine evner på 2000-tallet, bare for raskt å måtte anskaffe amerikanske P8-er og siden da forsøke å gjenopprette sine mistet operative evner på bare noen få år.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler