Kinzhal, S500, T14, Su57... I 2025 kan Russland få militær teknologisk overtak over Europa

Selon TASS byrå, vil Su-57-jagerflyet være utstyrt med et missil med ytelse som kan sammenlignes med Kinjal hypersoniske missil. Dette er ytterligere bevis på dynamikken i den russiske forsvarsindustrien, og det økende gapet den øker med vestlig industri. 

Siden begynnelsen av 2018, og kunngjøringene fra president Putin under presidentkampanjen angående nye våpensystemer utviklet av den russiske våpenindustrien, har kunngjøringene mangedoblet seg, til det punktet at de truer det alle europeiske hovedsteder tok, og fortsatt tar, for gitt. : den teknologiske overlegenheten til vestlige hærer.

Under denne konferansen presenterte den russiske presidenten flere våpensystemer under utvikling: Kinjal hypersoniske missil, Status-6 Kanyon transoceaniske dronetorpedo, Burevestnik atomdrevne kryssermissil, Sarmat interkontinentale strategiske missil og hypersonisk glider Avangard.

Kunstnerens inntrykk av den russiske Avangard hypersoniske glideren Defense Analysis | Hypersoniske våpen og missiler | Jagerfly
kunstnerens inntrykk av Avangard hypersoniske glider

Kunngjøringene hadde effekten av et hammerslag i Vesten, men det var fortsatt tvil om virkeligheten av denne utviklingen, og deres tidsplaner. Siden den gang har ting blitt mye klarere:

 • Kinjal hypersoniske missil, som når mach 6 og en rekkevidde på mer enn 2000 km, er allerede i bruk. Den bæres av spesialmodifiserte Mig31s, og vil snart bli tilpasset Tu22M3M marine strategiske bombefly. Med en slik rekkevidde kan Kinjal nå alle NATOs strategiske noder øst for London-Paris-aksen, uten at transportøren trenger å trenge gjennom det europeiske luftrommet.
 • Kryssermissilet Burevestnik, som er i stand til å fly med høy oversonisk hastighet over en avstand som overstiger jordens omkrets, har også tatt i bruk, ifølge en analyse av lovene som ble kunngjort i sommer i Russland.
 • Det er planlagt at Avangard hypersoniske glider skal tas i bruk i 2019. Dette seilflyet beholder en meget betydelig kapasitet til å manøvrere i den atmosfæriske re-entry-fasen med hypersonisk hastighet, noe som gjør det både svært presist og svært vanskelig å avskjære.
 • SARMAT ICBM-missilet skal settes i drift i 2021, og vil gradvis erstatte SATAN-missilene.
 • Statusen til Kanyon-dronetorpedoen forblir mer konfidensiell, men noe informasjon indikerer at tester allerede har begynt, og at igangsetting er planlagt før 2025.
poseidon Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler | Jagerfly
animasjon av lanseringen av Poseidon / Kanyon dronetorpedo

I tillegg til disse strategiske våpnene, som er i stand til å bære en atomladning, er det mange konvensjonelle våpen som, selv om de ikke er diskutert av president Putin, vil styrke russisk militærkapasitet betydelig, inkludert:

 • S-500 luftvern- og antimissilsystemet, som i utgangspunktet vil erstatte S-300-ene i deres antiballistiske oppdrag, forsterker deretter S400 over hele luftvern- og tilgangsnektelsesspekteret
 • Zircon hypersonisk antiskipsmissil, hvis tester fra marine- og undervannsplattformer vil begynne i 2019
 • Luft-til-luft-missilet R37M med en rekkevidde på 300 km, designet for å eliminere NATO-tankere og Awacs, skal settes i drift allerede i 2019
 • Kamptanken T14 Armata, hvor de første eksemplene vil ankomme russiske enheter i 2019
 • "57. generasjons" Su5-jagerflyet, som vil gå i bruk fra 2020
 • Perevest laser anti-drone beskyttelsessystem, allerede i bruk
 • Okhotnik tunge kampdrone, hvis første flytur vil finne sted i 2019

Til slutt er eller vil tallrike nygenerasjonsutstyr med sterkt utvidet ytelse snart settes i drift, slik som SOSSN kortdistanse luftvernsystem, Poliment-redut marineområdeforsvar og tilgangsnektingssystem, 2S35 Koalitsya selvgående artilleri systemet, eller Iassen- og Lada-ubåtene. 

Det russiske SOSSN SA24 kortdistanse luftvernsystem som vil erstatte SA13 Gopher-systemene. Forsvarsanalyser | Hypersoniske våpen og missiler | Jagerfly
SOSSN nærforsvarssystem

Alt dette utstyret har sammenlignbar ytelse, eller til og med, for noen, overlegen det beste utstyret i drift eller snart i drift i vestlige hærer. Andre programmer er under utvikling, som den nye generasjonen strategiske bombeflyet PAK-FA, et høyhastighets kamphelikopter, en 2,2 petaflop mobil superdatamaskin, og de hypotetiske jagerflyene for kort og vertikal landing og start og hypersoniske jagerfly.

Innføringen av dette utstyret vil åpenbart skje gradvis, og de russiske styrkene vil forbli utstyrt i lang tid med svært i stor grad moderniserte versjoner av våpensystemer som er arvet fra sovjettiden, som Su30/34/35-jagerflyene og T72B3M-stridsvognene . , T90M, TOR, BUK og S300/400 luftvernsystemer eller 636.3 forbedrede kilo ubåter. 

Russisk T90M-forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler | Jagerfly
T90M kampvogn blir levert til russiske styrker

Imidlertid vil innføringen av disse nye systemene, selv i et lite antall, gi, for første gang siden MIG15-en dukket opp på koreansk himmel, teknologisk oppgang til russiske styrker over vestlige styrker, og spesielt over de europeiske styrkene, som i dag forblir begrenset av en sviktende økonomisk visjon hos makthaverne.

Russlands styrke på dette området, utover en sterk politisk vilje, selv i magre tider (som mellom 2013 og 2017 da oljefatet var mindre enn 40 dollar), er basert på en pragmatisk og overflødig drift av det meste av utstyret i drift og i produksjon (Su30 vs Su35, T14 vs T90M, S500 vs S400 etc.), liten serieproduksjon beregnet på å evaluere den operasjonelle ytelsen til utstyret, og flislegging av programmer, for å jevne ut teknologiske forstyrrelser.

Dette er hvordan Russland, til tross for at BNP er 30 % lavere enn Frankrikes, klarer å matche og til og med overgå, innen 2025, den militære makten til EU, både fra et teknologisk synspunkt og operativt.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler