Den nye Tornado-S Multiple Rocket Launcher går i tjeneste med den russiske hæren

- Annonse -

Den 439. russiske artilleribrigaden er den første enheten som har mottatt den nye LRM Tornado-S, og erstatter Smerch-systemene som er arvet fra den røde hæren. Tornado-S er den kraftigste LRM i det russiske arsenalet, i stand til å skyte opp 12 300 mm raketter 120 km, og snart 200 km ifølge myndighetene. 

Tornado-S er svært mobil og har et siste generasjons informasjonssystem, som tillater svært rask aktivering og avfyring, og avgang etter brann på mindre enn ett minutt. I motsetning til Tornado-G som allerede er i bruk, har Tornados-S et GLONASS veiledningssystem.

Merk at ifølge OSSE-observasjoner ble Tornado-S brukt i 2015 i Donbass av pro-russiske uavhengighetsstyrker.

- Annonse -

I 2019 vil russiske styrker motta rundt førti nye artillerisystemer, inkludert LRM Tornado G og S, og tunge selvgående 2S19M2 Msta-SM/

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler