Mistralmissilet ble testet mot lette båter

Den fransk-britiske missilprodusenten MBDA annonserte at de hadde testet Mistral lett luftvernmissil i anti-skip brannmot en lettbåt under en testkampanje som ble holdt i slutten av 2018. Mistral, som utstyrer en rekke fartøyer fra den franske marinen og allierte mariner, kan derfor brukes mot denne typen asymmetriske trusler, i tillegg til mer tradisjonelle systemer som f.eks. fjernstyrt 20 mm narhvalkanon. 

Mistral hadde allerede vist betydelig allsidighet. Under operasjon Harmattan i Libya i 2011 hadde de franske HAP tigerhelikoptrene, som var ansvarlige for å beskytte de franske Viviannes-gasellene, men som manglet panservernraketter, brukt mistralene sine 3 ganger for å ødelegge landmål (en generator, et sjekkpunkt og en faste). kjøretøy i bevegelse)

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler