F16V vinner nok en gang i Øst-Europa

Etter Slovakia er det Bulgarias tur til å velge den siste versjonen av jagerflyet fra General Dynamic, nå Lockheed, F16V, for å erstatte dens utdaterte Mig-29. Bulgarske myndigheter bekreftet at de kom inn i eksklusive forhandlinger med Lockheed Martin, for anskaffelse av 8 F-16V, til skade for Saab som tilbød sin Gripen E/F, mens Italia tilbød Typhoon brukt.

F16V har tatt brorparten av markedet for lette jagerfly siden den offisielle presentasjonen i 2012. Den ble valgt av Hellas og Sør-Korea for å modernisere deres nåværende F16-flåter, av Bahrain for både å modernisere sine F16-blokk 40 og anskaffe nye enheter, og av Slovakia. Enheten er utstyrt med AESA APG-83 radar, og er optimalisert for å samarbeide med 5. generasjons enheter (amerikansk).

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler