Frankrike og Tyskland ønsker å komme nærmere fra et forsvarssynspunkt

Utover industrisamarbeid ønsker Frankrike og Tyskland styrke deres samarbeid i forsvarssaker. Dette ble indikert av minister Florence Parly under den offisielle kunngjøringen av utviklingen av F4-standarden for Rafale, i Mérignac, 14. januar.

Målet med denne tilnærmingen ville være å utvide forbindelsene og forsvarsforpliktelsene mellom de to landene, utover avtalene fra 1963. Det pågår en debatt i Tyskland om det er tilrådelig å flytte nærmere Frankrike når det gjelder avskrekking, atomkraft og ikke lenger være avhengig på NATO, og dermed på USA, på dette området.

Denne debatten er knyttet til erstatningen av den tyske Tornado, Berlin ønsker å kjøpe Typhoon av nasjonal produksjon, men Washington har gjort det kjent at tilpasningen av den tradisjonelle B61-atombomben på Typhoon var ikke på agendaen. En veldig effektiv måte (blant andre) å promotere F35.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler