Saudi-Arabia utvikler angivelig elektromagnetiske pulsvåpen med hjelp fra ukrainsk industri

Ifølge ukrainsk side uprom.info, ukrainske myndigheter har angivelig gitt bistand til den saudiske forsvarsindustrien med sikte på å utvikle elektromagnetiske pulsvåpen (ikke-atomvåpen). Utviklingen av en luftbåren bombe av typen EMP ville utgjøre et pre-strategisk våpen som i stor grad ville styrke kongerikets militære posisjon i Midtøsten. Imidlertid må disse utsagnene og deres omfang settes i perspektiv, da ikke-kjernefysiske elektromagnetiske pulsvåpen har svært begrenset kraft, og derfor begrenset rekkevidde og effektivitet.

Den ukrainske forsvarsindustrien har vært veldig aktiv i flere år, og tilbyr mange land, spesielt i Midtøsten, teknologioverføringer på nøkkelområder som missiler, ballistiske missiler, luftfart og pansrede kjøretøy. Landet søker like mye å få inn utenlandsk valuta som å forhandle økonomisk og politisk støtte mot Russland.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler