USA og Russland er i et blindgate over INF-traktaten

Mens USA krever ensidig og umiddelbar ødeleggelse av alle russiske 9M729 kryssermissiler, ansett for å ikke respektere traktatens restriksjoner på mellomdistanse strategiske våpen, anser russiske myndigheter, gjennom utenriksministerens nestleder Sergi Ryabkov, at ultimatumet fra Washington er uakseptabelt.

Russland hevder at 9M729 respekterer klausulene i traktaten, spesielt når det gjelder maksimal rekkevidde, og inviterer representanter for NATO, EU, BRICS og Collective Security Treaty Organization til å delta på en demonstrasjon av utstyret som han mener vil bevise det eksakt ytelse.

Det er imidlertid svært lite sannsynlig at dette forslaget vil bli positivt mottatt av amerikanske myndigheter. På den ene siden, ved å invitere disse organisasjonene, gjør Russland dem til et internasjonalt emne, mens INF-traktaten kun gjelder USA og Russland. Da, og fremfor alt, fordi å gå ut av denne traktaten er absolutt et hovedmål for Washington. Faktisk, hvis Russland og USA er pålagt, i henhold til denne traktaten, ikke å utvikle mellomdistanse strategiske våpen, er dette ikke tilfellet for Kina, heller ikke andre land, som India. , Pakistan, Iran eller Nord-Korea.

Og de holder seg ikke tilbake. Kina har dermed utviklet en hel rekke ballistiske missiler med mellomdistanse, som er i stand til å nå Japan, Sør-Korea eller øya Guam. APL har som sådan publisert en videosom viser oppskytingen av et DF-26-missil, som når en rekkevidde på 4000 km, og bringer øya Guam innenfor rekkevidde.

Faktisk ønsker USA å være i stand til å utvikle sammenlignbare systemer, som kan settes inn mot Kina, for å reagere, om nødvendig, på et angrep. Men INF-traktaten forholder seg ikke til utplassering av utstyr av denne typen, men til deres besittelse, og dette skaper en ubalanse som amerikanske styrker ikke lenger kan akseptere i møte med et Kina som er stadig sterkere militært, og sikkert på seg selv. Hun.

Russiske myndigheter er åpenbart klar over dette, og denne invitasjonen til flertallet av internasjonale forsvarsorganisasjoner, med unntak av OSSE og FN, har nettopp som mål å tvinge USA til å avsløre sine virkelige mål.

Det er derfor ikke lenger snakk om en forhandling, men om et diplomatisk show som de amerikanske og russiske representasjonene vil engasjere seg i, og INF-traktaten, som ble fremforhandlet for å få slutt på Euromissile-krisen på midten av 80-tallet, lever mest sannsynlig. hans siste øyeblikk.

Uansett er spenningene rundt denne traktaten et tegn på den økende mistilliten mellom de store militærnasjonene, og på logikken i konfrontasjonen som er i gang.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler