USA fordømmer tester av Novator-missilet utenfor 500 km

Ifølge talspersonen for den amerikanske ambassaden i Moskva, "anseer USA og dets allierte alle at 9M729 Novator-systemet ikke er i samsvar med klausulene i INF-traktaten." Videre legger han til, " Russland har allerede testet dette systemet for rekkevidde over 500 km, og ingenting kan endre dette faktum.»

Konklusjonen av denne erklæringen, i hovedsak svært udiplomatisk, stenger derfor enhver mulighet for forhandlinger mellom de to landene angående dette systemet, det ene krever dets umiddelbare ødeleggelse, det andre nekter Ultimatum.

Det er derfor mer enn sannsynlig at invitasjonen fra Moskva til representanter for EU, NATO, BRICS og COTS ikke vil kunne gi noen avklaring om ytelsen til dette systemet, og at USA vil trekke seg fra INF-traktaten veldig snart.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler