Kina tilbyr J-10 til Laos og Bangladesh


Kinesiske myndigheter har angivelig foreslått J-10C lett jagerfly for å utstyre luftstyrkene i Laos og Bangladesh. Dette er et første sterkt forsøk på å eksportere enheten hvis produksjon til nå utelukkende var ment for PLA. Laos er omgitt av Vietnam som bruker Su-30 og Su-27, og Thailand, som bruker JAS39 Gripen. J-10C viste utmerket ytelse mot sistnevnte under en kinesisk-thai-øvelse i 2017.

Bangladesh har motstridende forhold til India, dets nabo, som bruker Su-30, Mirage 2000, Jaguar og snart Rafale. Imidlertid er en av de to skvadronene av Rafale vil bli plassert nær den felles grensen til Bangladesh. 

J10-C er en utviklet versjon av J-10, som drar nytte av moderne flyelektronikk og en AESA-radar. Til nå har Kina differensiert enheter beregnet for eksport fra enheter beregnet på hjemmemarkedet. Å se J-10C tilbudt for eksport indikerer at landet nå er klar til å kraftig promotere sin forsvarsindustri på den internasjonale scenen, og til å utgjøre et nettverk av allianser og avhengighet i bildet av Russland og USA.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler