DF26-rakett kan slå bevegelige mål, men er ikke den ultimate flybåten

Ved flere anledninger hadde vestlige myndigheter stilt spørsmålstegn ved virkeligheten av de kinesiske ballettdrakettene DF-21 og DF-26 til å treffe et mål i bevegelse, mens Kina hevdet at disse rakettene var designet for å eliminere hangarskip.

Det virker av de siste testene av DF-26-raketten kaste litt lys over driften av dens veiledning, og om dens evne til å berøre en bygning som et hangarskip. Faktisk, under denne testen, ville de russiske styrkene ha kontrollert banen til raketten under flukt, for å omdirigere den mot målet. I henhold til de avanserte elementene kan stridshodet til DF-26, som har 4 imponerende kontrollflater, dermed styres i sin terminale fase for å nå sitt mål.

Med andre ord, DF-26 har ikke en søker, men er kontrollert av luft, marine eller rom, for å justere banen mot målet. Og det gir mye mening!

Faktisk, et ballistisk stridshode som trenger inn i de nedre lagene av atmosfæren i svært høy hastighet, genererer et plasma som i stor grad blokkerer radarbølger, noe som gjør kontroll av søkere svært vanskelig. For å dra nytte av terminalkontroll fra søkeren, må derfor missilet først bremse ned, noe som gjør det sårbart for luftvernsystemene som er i drift.

For å overvinne dette problemet bærer ikke DF-26 en søker, men styres fra en ekstern kilde, som sender støtkoordinater til missilet oppdatert i henhold til endringer i målet. Siden kontrollen utføres fra baksiden av missilet, blokkerer ikke plasmaet overføringer. I tillegg kan missilet ikke "lokkes" av krigsskipenes elektroniske krigføringssystemer ombord.

Dette krever fortsatt å ha dyktige midler til å nøyaktig overvåke posisjonen til målet og dets utvikling. Dette kan være rollen til langdistanse stealth-droner, ubåter eller satellitter. Men disse systemene kan oppdages, eller til og med ødelegges, av eskorte av hangarskipet selv.

DF-26 er derfor effektivt i stand til å nå et bevegelig mål som et hangarskip på stor avstand, systemet er gitt til å ha en rekkevidde på 4000 km. Men i tilfelle en konflikt vil bruken av dette våpensystemet være svært vanskelig, fordi motstanderen vil passe på å forhindre den nøyaktige plasseringen av hovedskipet.

I seg selv representerer det ikke trusler som er veldig forskjellige fra de truslene som eksisterer i dag, som ubåtflåter eller langdistansebombefly. Og det er heller ikke, som noen ganger har blitt antydet, den ultimate nemesis som signaliserer hangarskipets nært forestående forsvinning.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler