Det russiske forskningsenteret Era, et nøkkelverktøy i det russiske forsvars teknologiske politikk

I 2013 foreslo den russiske forsvarsministeren Sergei Choigou ideen om å utvikle et forskningsteknologisenter dedikert til væpnede styrker, der unge kandidater kunne utføre sin ettårige militærtjeneste. Dette senteret, kalt Technopole de Recherche Militaire Era, ble etablert nær kystbyen Anapa, ved Svartehavskysten, ikke langt fra Kerch-passet som skiller Svartehavet fra Azovhavet, og forventes å nå sitt fulle potensial i år.

Ifølge russiske myndigheter vil dette senteret være dedikert til 6 forskningsområder : design av små romfartøyer, som mikro- og nanosatellitter, anvendelse av nye fysiske prinsipper for utforming av våpen, geoinformasjonsverktøy, hydroakustisk deteksjon og kunstig intelligens.

Målet for dette prosjektet er å designe et attraktivt rammeverk for unge russiske ingeniører og forskere, ofte kandidater for emigrasjon, samtidig som man drar nytte av dynamikken som et slikt rammeverk genererer. 

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler