Den autonome nedsenkbare ORCA XLUUV, det amerikanske svaret på den russiske status-6?

Ikke en dag går uten forsvarsnyheter som handler om droner i dag. Da den britiske forsvarsministeren kunngjør den raske inntredingen av et system drone svermfly, har den amerikanske marinen nettopp beordret Boeing til 4 veldig store autonome nedsenkbare ORCAeXtra Large Underwater Unmanned Vehicle, en 15 meter lang ubåt ubåt, drevet av en dieselelektrisk motor som gir den en rekkevidde på 6500 nautiske mil uten kontakt med morfartøyet.

Den amerikanske marinen ønsker å oppleve ORCA i et bredt spekter av oppdrag, alt fra gruvekrig, anti-ubåt og antiskipskrigføring, samt etterretnings- og elektroniske krigsføringsoppdrag.

I motsetning til det russiske Status-6-prosjektet er ORCA ikke utstyrt med en miniatyrisert atomreaktor, og den er heller ikke designet for å bære en atomladning. Vi kan imidlertid ikke unngå å legge merke til likhetene mellom de to prosjektene

Den amerikanske marinen er også interessert i en annen modell av autonom nedsenkbar, LDUUV-programmet, (Large Diameter..) implementert fra en SSN Virginia, og opererer nær den, og utfører lignende oppdrag ved XLUUV.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler