US Army søker produsent for 144 IM-SHORAD-systemet

Da de første amerikanske og europeiske troppene i begynnelsen av 2017 ble utplassert i de baltiske landene og i Polen for å møte den russiske militære forsterkningen, ble mangelen på midler i form av luftverndekning av de utplasserte elementene en stor risiko. tilfelle av konflikt. Pentagon lanserte raskt programmet IM-SHORAD, for Interim Manoeuver, Short Range Air Defense, en midlertidig løsning i påvente av design av en varig løsning.

IM SHORAD består av et Stryker pansret kjøretøy produsert av General Dynamics Land System, og et våpensystem som integrerer en radar produsert av italienske Leonardo. Våpensystemet bærer 2 HellFire-missiler med antitank- eller luftvernevner, 4 Stinger-missiler og en 30 mm Bushmaster-kanon.

Den må kunne håndtere luftmål som spenner fra helikoptre til lavtflygende fly, inkludert luftdroner, og om nødvendig fiendtlig rustning. Den amerikanske hæren ønsker å bestille 144 systemer, levert over 3 år mellom 2020 og 2022, for å utstyre 4 bataljoner på 36 enheter hver.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler