Kina ønsker å gjøre JF-17 Block III til hovedmotstanderen av F16V for eksport

Kinesiske ambisjoner når det gjelder eksportmarkedsandel og mestring av militær luftfartsteknologi fortsetter å skjerpe seg. Etter å ha tilbudt sin J-10C-jagerfly i Bangladesh og Laos, er det turen til den nye versjonen av den kinesisk-pakistanske jagerflyen JF-17 å avdekke dens finesser. Og disse ambisjonene er ingenting mer eller mindre enn å konkurrere med F16V fra et teknologisk og operativt synspunkt, mens de forblir halve prisen på sistnevnte. 

For dette, JF-17 Block III Thunder vil bli utstyrt med en ny KLJ-7A AESA-radar, et nytt IRST-infrarød visualiseringssystem, et digitalt cockpit med synshjelm og en ny motor, hvor det imidlertid er ukjent om det faktisk er en forbedret versjon av det kinesiske WS -13, selv avledet fra russiske RD-93 som utstyrer den nåværende JF17. Således utsmykket vil den nye enheten kunne bruke et bredt spekter av ammunisjon og utstyr av kinesisk, russisk eller pakistansk opprinnelse, og til og med tyrkisk.

Det vil åpenbart kreve mer enn en liste over utstyr som viser vakre akronymer for virkelig å kunne samsvare med ytelsen til den ultimate versjonen av F16, et av de mest suksessrike flyene i andre halvdel av det XNUMX. århundre. Det kinesisk-pakistanske apparatet ser imidlertid faktisk ut til å prestere godt, både under internasjonale militærkonkurranser, som Aviadart, og under internasjonale øvelser det har deltatt i. 

Den opplevde sin ilddåp under den massive konfrontasjonen mellom 24 pakistanske fly og 8 indiske jagerfly, noe som resulterte i ødeleggelsen av en indisk MIG21 og en pakistansk F16. I følge noen versjoner av trefningen ser det ut til at det var en JF-17 som skjøt ned den indiske MIG21, og ikke en F16, som støttet av andre versjoner.

Vi kan dessuten ikke se bort fra at denne kunngjøringen kommer når USA og Lockheed presenterte i New Delhi en F16V optimalisert for indiske behov som en del av anbudskonkurransen for anskaffelse av 114 lette kampfly for å erstatte MIG21 og MIG27. og beleilig omdøpt til F-21 for ikke å stride mot forpliktelsene som ble gjort med Hellas, Nederland, Israel og Sør-Korea, angående produksjon av F16-deler dedikert til eksport.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler