Flere detaljer om den fremtidige kinesiske tunge helikopteren

Den kinesiske luftfartsindustrien har hatt stor nytte av vestlig kunnskap de siste 30 årene, spesielt innen helikoptre, med det fruktbare partnerskapet mellom Eurocopter (Airbus Helicopter), som vil føde hele spekteret av moderne helikoptre i drift i de kinesiske hærene. Men med den økende polarisasjonen av internasjonale relasjoner, vender Kina seg nå til en annen partner, Russland, for å bygge sitt nye tunge helikopter, spesielt ettersom kunnskapen innen produsenten Mil er veletablert.

Le nytt kinesisk helikopter vil derfor være i 40 tonn klassen, og vil kunne bære en last på 15 tonn ved 600 km med en hastighet på 300 km / t. Prototypen forventes å fly innen 2022, og Kina planlegger å bygge 200 eksempler. 

Med dette programmet vil Kina få fotfeste i den svært lukkede kretsen av tunge helikopterprodusenter, som i dag kun inkluderer USA (CH-47 og CH-53), og Russland med Mil-Mi26. Selv om Europa er forbruker av denne typen helikopter, har de aldri forsøkt å produsere sin egen modell, og foretrekker å kjøpe sin CH-53 (Tyskland) eller sin Ch-47 Chinook (Storbritannia, Nederland, etc.) fra USA. Imidlertid er det mer enn 100 CH-47 i tjeneste i europeiske hærer, 80 CH-53 i den tyske hæren som planlegger å erstatte dem med 60 nye fly. Det samlede europeiske potensialet, inkludert Frankrike, østlandene og skandinaviske stater, vil derfor overstige 200 enheter. Rikelig med penger for å gjøre en studie og en industrilinje lønnsom….

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler