Mi-28NM-kamphelikopter for å motta utvidet rekkevidde anti-tank missiler

Nok en gang ble den syriske opplevelsen brukt av de russiske hærene og industrimennene for å forbedre kampeffektiviteten til styrker og utstyr. MI-28M-helikopteret ble utplassert flere ganger i det syriske teatret, og bar i standardkonfigurasjon 9M120 Ataka-B anti-tank-missil, et radiostyrt missil med en rekkevidde på 10 km. Helikoptre er imidlertid svært utsatt for luftvernraketter og artillerisystemer under implementeringen av disse missilene, og krever siktelinje, og hvis reduserte rekkevidde setter dem på avstand for disse systemene.

Dette er grunnen til at MI-28 gjennomgår en makeover, som skal bringes til NM-standarden, med ny optronics, forsterket rustning, branndetektorer og kraftigere motorer. Fremfor alt vil det nye helikopteret være utstyrt med en nytt anti-tank missil, identifisert inntil videre med koden “artikkel 305”.

Dette nye missilet vil, ifølge informasjonen som er samlet inn, ha en maksimal rekkevidde utvidet til 25 km, og en infrarød søker med mann i løkken, som funksjonaliteten som tilbys av det franske MMP-missilet fra MBDA.

Med dette nye systemet vil MI-28NM kunne dra nytte av pansrede mål i sikker avstand fra dagens SHORAD-systemer og de som er designet i Vesten, og vil kunne bruke terrengmaskering for å bli beskyttet mot overflater med lang rekkevidde -til-luft missiler. Som ofte er tilfellet i Russland, er dette en enkel og pragmatisk løsning for å opprettholde en taktisk fordel, selv midlertidig.

Basert på tidligere reparasjoner gjort til utstyret som er utplassert i Syria, er det rimelig å anslå at det nye helikopteret, og dets nye missil, vil settes i drift innen 3 til 4 år, noe som gjør Mi-28NM til et formidabelt system mot pansrede kjøretøy, spesielt vestlige kjøretøy. de, der det er aktuelt, i flere år.

Responsen og frivilligheten som industrifolk og militæret i Russland har vist for å forbedre sin operasjonelle ytelse innen korte tidsfrister er like beundringsverdig som de bekymrer oss, vestlige, utsatt som vi er for mye lengre tidsfrister.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler