Kina tilbyr sværmer av væpnede droner for eksport

Å si at kinesiske forsvarsbedrifter investerer i alle grener av det globale våpenmarkedet, ville være en underdrivelse. Men noen selskaper tilbyr våpensystemer for eksport som gir rom for tvil.

Dermed har selskapet Zhuhai Ziyan UAV[efn_note]Unmanned Aerial Vehicle eller aerial drone[/efn_note], utviklet et tilbud om lette droner som bærer ulike våpensystemer, som granatkastere eller mortergranater, og som utvikler seg i en sverm . Og dette våpensystemet tilbys nå for eksport.

Flere hærer bruker allerede svermselvmordsdronesystemer. Dette er tilfellet med den israelske hæren som ansatte dets Harpy 2 selvmordsdroner å eliminere syrisk luftvernforsvar i slutten av januar, noe som fører til ødeleggelse av minst to Pantsir-S2-systemer og et S-200 OSA-batteri.

Det kinesiske tilbudet er imidlertid relativt forskjellig fra disse systemene som først og fremst er ment å eliminere pansrede kjøretøyer, som fremfor alt bærer antipersonellvåpen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler