Bulgaria kan gå tilbake på F16V-anskaffelsen

I et intervju gitt til bulgarsk nasjonal radio, indikerte forsvarsminister Krassimir Karakatchanov at landets regjering kunne omgjøre beslutningen om åinngå eksklusive forhandlinger med Lockheed-Martin om anskaffelse av F16V jagerfly, for å erstatte Mig29s som for tiden utruster det bulgarske luftvåpenet. Det er snakk om å anskaffe 8 til 10 enheter.

Faktisk virker det som betingelsene som foreslås i Sofia er langt fra de som er gitt til andre medlemmer av NATO, som Slovakia, som også valgte den amerikanske F16V. Ministeren antydet faktisk at landet godt kunne henvende seg til andre partnere, som Sverige som tilbyr JAS-39 Gripen E/F, eller Italia som tilbyr Typhoon brukt til attraktive priser.

Faktum er at prisene som tilbys av den amerikanske flyprodusenten er spesielt høye for et fly som F16, til og med Block 70. Dermed signerte Slovakia en kontrakt på 1,6 milliarder dollar for sine 14 F16V-er, en pris som setter den amerikanske lysjageren på nivå med enheter som Rafale.

Det er overraskende at Frankrike ikke er mer aggressive i denne typen markeder, preget av lave krav til industrielle eller teknologiske overføringer. Faktisk vil en slik ordre i det store flertallet gjelde for det franske BITD, og ​​dets nettverk av underleverandører, og generere en skatt og sosial avkastning som kan sammenlignes med en nasjonal ordre, det vil si 140 % av inntektene og budsjettmessige besparelser for staten . Et støttesystem av typen FMS[efn_note]Foreign Military Sales[/efn_note], med finansierings- og programstøttefunksjoner, kan deretter fremheve franske tilbud, samtidig som partnerne våre kan dra nytte av betydelige rabatter på bestillingene sine.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler