Bahrain klar til å bli med i "Patriot PAC-3" -klubben

Amerikanske føderale myndigheter har autorisert kongeriket Bahrain til å anskaffe to komplette batterier av PATRIOT PAC-3 anti-fly og anti-missil forsvarssystem, for et beløp på rundt 2,5 milliarder dollar, etter Manamas forespørsel fra begynnelsen av mai. Bahrain vil være det sjette landet i Midtøsten som distribuerer Raytheon-systemet, etter Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Qatar, Kuwait og Israel, som representerer halvparten av PAC-6-operatørene i verden.

Til tross for noen ganger tvilsom ytelse, har PAC-3 etablert seg som det foretrukne luftvern- og spesielt antimissilsystemet for USAs allierte. I 2018 oppnådde den også mange suksesser, og vant suksessivt i Polen, Sverige og Romania, selv om europeerne tilbød SAMP/T Mamba-systemet, likt om ikke overlegent PAC-3 på mange måter, og likevel misfornøyd alle konkurransene han deltok i så langt.

Det skal bemerkes at hvis PATRIOT PAC-3 faktisk er effektiv mot iranske kopier av SCUD eller DF-3 ballistiske missiler, ser den ut til å være ute av stand i dag til å møte moderne ballistiske missiler, som den russiske Iskander, eller mot hypersoniske systemer, slik som Kinjhal.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler