Belgia og Nederland formalisere ordren for 12 Naval Group / ECA konsortium minesweeks

Etter validering av deres respektive parlamenter, har Belgia og Nederland offisielt varslet konsortiet dannet av den franske marinegruppen og den belgiske ECA om ordren på 6 nye generasjons minejegere for den kongelige belgiske marinen, og like mange for marinen Dutch Royal, akkompagnert av rundt hundre undervannsdroner for deteksjon og uskadeliggjøring av undervannsminer. Dette er en kontrakt på 2 milliarder euro, en av de største eksportkontraktene som er signert av Naval Group de siste 10 årene.

Med disse 12 skipene vil den belgiske og nederlandske marinen ha den mest moderne og største gruvekrigsstyrken i Europa, kombinert med kunnskap anerkjent over hele verden. I tillegg pålegger minejegerne valgt etter sin størrelse, med en tonnasje på 2500 tonn, fem ganger større enn trepartsgruvejegerne som for øyeblikket utstyrer de to marinen, samt den franske marinen.

Etter CAMO[efn_note]Motorized Capacity[/efn_note]-kontrakten, signert i november 2018, og knyttet til kjøp av 382 VBMR Griffon og 60 ERBC Jaguar og økt samarbeid mellom de franske og belgiske hærene for 1,6 milliarder €, er dette den andre større kontrakt tildelt av Belgia til Frankrike når det gjelder forsvar på 6 måneder, for et beløp som overstiger €3,2 milliarder av kontrakten med sikte på å anskaffe 32 F35-er fra Lockheed for å erstatte F16-ene til det belgiske luftvåpenet.

Nok til i stor grad å veie de bortførte dommene etter denne belgiske avgjørelsen, spesielt siden Belgia og Nederland, og Luxembourg, igjen kunne henvende seg til Frankrike for ISTAR-programmet, rettet mot å erstatte de lette pansrede kjøretøyene i de 3 landene, og om hvilke Nexter kunne foreslå VBMR Léger Serval, beordret i nesten 2000 eksempler av de franske hærene til å erstatte deler av VAB og VBL fra 2022. Faktisk kan firepartssamarbeid være fornuftig, spesielt ettersom det ville gjøre programmet kvalifisert for europeisk forsvar midler.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler