Fornyet spenning i Kosovo: den serbiske hæren satt i beredskap

Kosovo-politiet gjennomførte i morges et razzia nord i landet, en overveiende serbisk region, og skal ha arrestert 23 personer, noe som provoserte den serbiske befolkningens sinne i regionen. Spontane demonstrasjoner ble raskt organisert, og det ble angivelig satt opp barrikader i byen Kosovska Mitrovica. Det ble rapportert om skudd.

Den serbiske presidenten Aleksandar Vucic har satt de serbiske væpnede styrkene i beredskap, etter å ha erklært, for det serbiske parlamentet, at han ikke ville forlate den serbiske befolkningen (i Kosovo) uten beskyttelse i møte med den albanske trusselen (Kosovo). Situasjonen er derfor svært spent, spesielt siden Serbia nå vet at de kan regne med støtte fra Russland for å nøytralisere en NATO-intervensjon, i motsetning til i 1999.

Fortsettelse følger …

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler