Endring av holdning til S-300-tallet i Iran

Inntil nå har de iranske væpnede styrkene utplassert to S-300-batterier i hovedstaden Teheran og ett batteri i Bushehr for å beskytte atomkraftverket. S-300-batteriet nær atomkraftverket var det første som ble installert for å beskytte det mot et israelsk angrep. Installasjonen ble mye publisert av den iranske regjeringen med sikte på avskrekking.

Men siden april 2019 har batteriet ikke lenger vært synlig på stedet i nærheten av Bushehr, og et tredje batteri har blitt installert sør i Teheran på et sted som tidligere var okkupert av et SA-2-batteri.

S 300 februar 2019 Forsvarsnyheter | Luftvernforsvar | Iran
Nettsted nær Buchehr i februar 2019
S 300. april 2019 Forsvarsnyheter | Luftvernforsvar | Iran
Samme side i april 2019

Teherans luftvernforsvar er dermed forsterket på sine østlige og sørlige flanker av de tre S-300-batteriene. Luftvernforsvaret til hovedstaden er også supplert med fire HAWK-missilbatterier, ett SA-2 og ett SA-5.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler