Taiwan ønsker å bestille amerikanske stridsvogner og missiler verdt 2 milliarder dollar

Den taiwanske regjeringen har sendt en forespørsel til amerikanske myndigheter om å godkjenne rekkefølgen på 108 M1A2 kampvogner, 1240 TOW anti-tank missiler, 409 Javelin infanteri anti-tank missiler og 250 Stinger bærbare luftvernsystemer, som representerer en total ordre som når 2 milliarder dollar. , i tillegg til forespørselen som ble sendt for noen måneder siden om anskaffelse av 66 F16B Block 70/72 for et beløp som overstiger 12 milliarder dollar.

Taipeis forespørsel gir absolutt god mening, de taiwanske væpnede styrkene har i dag bare 450 utdaterte M60-er og like mange M48 Pattons, mer enn 50 år gamle, for å forsvare sitt territorium, og har ved flere anledninger sendt lignende forespørsler til Washington. Men det er timingen som i dag må tiltrekke vår oppmerksomhet.

Forespørselen, og dens offentlige avsløring, kommer faktisk bare 2 dager etter de meget faste uttalelsene fra den kinesiske forsvarsministeren Wei Fenghe under Shangri-la-møtene, der han tydelig truet med militære represalier til alle som ga militær støtte til den uavhengige øya, men betraktet som opprørsk av Beijing. Ved å publisere denne forespørselen, som også er uavhengig av enhver form for finansiering, ønsker Taipei å tvinge Washington til åpent å ta en posisjon til forsvar for øyas uavhengighet, med fare for å utløse kinesiske myndigheters vrede.

En ting er sikkert, hvis amerikanske myndigheter svarte positivt på denne forespørselen, ville det representert en casus belli for Beijing, og ville risikere å utløse den globale konfrontasjonen som Florence Parly snakket om i sin tale på Shangri-la-konferansen. På den annen side, hvis Washington bestemte seg for å ignorere det, ville dette bli sett på som et tegn på svakhet av USAs motstandere, som derfor kunne bestemme seg for å fremskynde hendelser. En situasjon som Taiwan kjenner godt, som har levd i denne plagen i mange år, og som ser at holdningen til den kinesiske regjeringen blir mer radikal mot den hver dag.

Vi forstår derfor motivasjonene som presset de taiwanske lederne til å provosere skjebnen ved å komme med denne forespørselen og ved å offentliggjøre den.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler