New Hunter infanteri kampvogn går i tjeneste i Singapore

Til tross for sitt overflateareal på bare 712 km2, som tilsvarer Marseille tettsted, og dens befolkning på mindre enn 6 millioner innbyggere, har bystaten Singapore alltid opprettholdt en svært betydelig forsvarsinnsats. Dens væpnede styrker teller mer enn 70.000 132 mann, hvorav halvparten er vernepliktig, og har et imponerende antall moderne utstyr: XNUMX kampvogner. Leopard 2, 80 mobile artillerisystemer, 150 kampfly, 20 tankfly, 5 ubåter og 12 fregatter, for bare å nevne hovedmarkørene.

Engasjert i en stor fase av global modernisering, har disse væpnede styrkene, som mange andre, favorisert lokalt produsert utstyr når det er mulig. Dette er tilfellet med det nye Hunter-infanteri-kampvognen, som nå begynner sin operative karriere i Singapores væpnede styrker, og erstatter rundt 720 M113-er anskaffet fra USA på 70-tallet. De vil forsterke de rundt 800 Bionix- og 430 Terrex-infanteristene. kjøretøy som allerede er i drift, og også bygget lokalt.

Interiør av jegeren Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk
Jegerens stridsvognsjef har en fullstendig situasjonsvisisjon takket være 3 taktiske skjermer

Det nye pansrede kjøretøyet, hvis design begynte i 2006, har en kampmasse på 29 tonn, og kan transportere 8 utstyrte infanterister, mens mannskapet består av 3 operatører. Den er utstyrt med en 30 mm selvlastende kanon, samt en koaksial maskingevær og to anti-tank missiler i tårnet. Den har et digitalt kontrollsystem, som gir overordnet situasjonssyn til mannskapet, og mange midler for digital kommunikasjon, takket være Singapore Army's Battlefield Internet, eller ABI. Som sådan har den vært underlagt forsterket cyberbeskyttelse.

Den drives av en 700 hk motor, noe som gir den et effekt-til-masseforhold på 24,5 hk per tonn, veldig tilfredsstillende for denne typen kjøretøy, og gir den en toppfart på 70 km/t og en rekkevidde på 500 km. . Hunter er også svært komfortabel terreng, i stand til å klatre 60° bakker og krysse skyttergraver på mer enn 2 meter.

Stilling til Hunter IFV-tanksjefen Defense News | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk
Hunter-føreren har 8 kameraer for 360° syn

Faktisk har jegeren i dag ingenting å misunne sine europeiske kolleger. Prisen er foreløpig ikke kjent.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler