2 tankskip «torpederte» i iransk territorialfarvann

To tankskip, Kokuka Courageous under panamansk flagg, og tankskipet Front Altair tilhørende det norske rederiet Frontline, under Marshalløyenes flagg, lanserte i morges et nødsignal med noen få minutters mellomrom, mens de seilte i iransk farvann. nær Hormuzstredet.

Nødhjelp fra Iran, den amerikanske marinen som opererte i disse farvannene, og marinen i Oman, hjalp de 44 sjømennene fra de to skipene, og en slepebåt fortsetter å forsøke å redde Kokuka Courageous, mens Front Altair ville ifølge flere kilder, allerede senket. Ifølge de samme kildene ble bygningene angrepet med flere torpedoer, uten at opprinnelsen til angrepet kunne fastslås, og heller ikke noe krav ble fremsatt.

Denne hendelsen kommer som den japanske statsministeren, Shinzo Abe ankom Teheran å møte iranske myndigheter, og spesielt president Hassan Rouhani, i håp om å dempe de sterke spenningene mellom Iran og USA. Dessuten forekommer det en måned etter sabotasjen av saudiske skip fordømt av Riad.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler