Tyskland ønsker et europeisk nærluftvernprosjekt

Det tyske føderale utenriksrådet har oppfordret europeiske land til å utvikle og distribuere et program som tar sikte på å sikre tett beskyttelse av kampenheter. Ifølge hans analyse har europeiske land mistet forsikringen om å ha luftoverlegenhet over slagmarken nå, og kampstyrkene må derfor ha beskyttelse som er i stand til å engasjere lufttrusler innenfor en radius på 8 km.

Elementene produsert av det tyske rådet peker på det som ser ut, intet mer, intet mindre enn en erstatning for de fransk-tyske ROLAND-systemene, som var ansvarlige for å beskytte de mekaniserte enhetene til de to landene under den kalde krigen. De nærmer seg også det amerikanske IM-SHORAD-programmet, som tar sikte på å raskt produsere 144 nærforsvarssystemer båret av Stryker pansrede kjøretøy. Forbundsrådet oppfordrer Tyskland til å ta ledelsen i dette programmet, som det anser som presserende, for å forene europeiske energier gjennom PESCO, finansieringsprogrammet for europeiske forsvarsindustrielle initiativer.

Bevissthet om eksponeringen av europeisk luftmakt for moderne systemer, russisk for ikke å nevne dem, og mulig tap av vestlig luftoverlegenhet på slagmarken, bør ikke begrenses til en enkel luftforsvarsrespons. Faktisk bestemmer luftmakt majoriteten av den tilgjengelige ildkraften til europeiske land og NATO. Tapet av dette, utover styrkenes eksponering for mulige fiendtlige luftangrep, ville frata dem denne ildkraften, selv om de i stor grad er overveldet av russisk mekanisk kraft, som har 4 ganger flere kampvogner, og 10 ganger flere artillerisystemer enn tilgjengelig i Europa.

På samme måte bør denne bevisstheten, logisk sett, føre til en tilpasning av tidsplanene for gjeldende forsvarsprogrammer, slik som MGCS eller FCAS, fordi det ikke er noen indikasjon på at den nåværende maktbalansen mellom Europa og Russland kan utvikle seg positivt i neste 20 år, tvert imot.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler