Tyskland eksporterte angivelig våpen verdt 1,1 milliarder dollar til land i Sunni-alliansen

Dette er informasjon som helt sikkert vil glede de forskjellige selskapene i det franske BITD, som for tiden er blokkert av den tyske embargoen på våpensystemer og subsystemer, overfor landene som deltar i den militære intervensjonen til den sunnimuslimske alliansen i Jemen. Faktisk, ifølge en rapport fra det føderale økonomidepartementet, har tyske forsvarsselskaper mottatt eksporttillatelser til disse landene for et beløp på nesten 1 milliard euro, for perioden alene fra 1. januar til 1. juni 2019.

Blant disse landene er Egypt i ledelsen med 900 millioner dollar i lisenser, spesielt takket være salget av to Meko200-korvetter, etterfulgt av De forente arabiske emirater for 30 milliarder dollar, samt Saudi-Arabia, som sies å ha signert to lisenser. kontrakter bevæpning med Berlin i perioden. I tillegg er det angivelig i gang samtaler med Riyadh for anskaffelse av militære lastebiler bygget av Rheinmetall for et beløp på €136 millioner. Disse tallene tar ikke hensyn til datterselskapene til tyske forsvarsgrupper, spesielt i Sør-Afrika, som også eksporterer utstyr til disse landene under embargo, uten å måtte gjennomgå voldgift fra Berlin.

Flere franske (Arquus, Nexter, Naval Group) og europeiske (MBDA, Airbus) selskaper står i dag overfor betydelige vanskeligheter med å gjennomføre sine kontrakter med disse landene, på grunn av originale undersystemer.Tysk, blokkert av embargoen. Det er ingen tvil om at denne rapporten vil bli brukt i de pågående forhandlingene om emnet, for å prøve å fjerne blokkeringen av visse situasjoner.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler