Tyrkia bør motta sin første S400 før midten av juli

- Annonse -

Den tyrkiske presidenten RT Erdogan kunngjorde at tyrkiske styrker ventet på levering av de første elementene til de russiske S400-batteriene, årsaken til svært markerte spenninger mellom Ankara og Washington, i løpet av første halvdel av juli, noe som ville sette en stopper for denne fasen av trusler og diskusjoner startet i mer enn ett år.

Utover svarene som amerikanske myndigheter vil gi på det de oppfatter som en alvorlig provokasjon fra den tyrkiske presidentens side, utestengelse av landet fra F35-programmet og mulige økonomiske sanksjoner, idriftsettelse av batterier av S400 i Tyrkia vil sannsynligvis endre maktbalansen i det vestlige Middelhavet, som i Svartehavet.

Faktisk vil S400 sannsynligvis utgjøre en trussel mot all lufttrafikk, spesielt militær lufttrafikk, over et betydelig antall greske øyer, så vel som over deler av dets kontinentale territorium, og direkte true styrkenes hellenske luftstyrker, mens spenninger mellom Ankara og Athen, spesielt angående tyrkiske krav på flere øyer, inkludert Kypros, har ført til gjentatte trefninger mellom de to luftstyrkene. På samme måte vil NATO, som også jevnlig utfører flyvninger i dette området, bli tvunget til å systematisk informere Ankara om tilstedeværelsen av deres fly.

- Annonse -

Uansett hva som skjer, vil den tyrkiske presidentens kunngjøring mest sannsynlig fremskynde hendelser, ettersom spenningene øker både i Midtøsten og med Kina og Russland...

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler