Rammeavtalen for FCAS-programmet ble signert på Paris Air Show

I anledning åpningen av Paris Air Show som alltid finner sted på Le Bourget, den franske presidenten, E. Macron, akkompagnert av ministeren for de væpnede styrker, Florence Parly, den tyske forsvarsministeren U.von der Leyen, og den spanske forsvarsministeren, Margarita Robles, signerte rammeavtalen som knytter sammen de 3 nasjonene i FCAS-programmet, og for å lansere den første fasen av utviklingen av demonstratoren, hvis første flytur er forventet i 2026. Demonstratoren av programmet må samtidig bestå av en ny generasjons jagerfly, identifisert av akronymet NGF for New Generation Fighter, en kampdrone identifisert av akronymet RC for Remote Carrier, og et system for delt informasjon og datautveksling, utpekt av akronymet ACC for Luftkampsky.

Samtidig ble en "1-skala" modell av NGF presentert for publikum av tjenestemenn og representanter for regjeringer og militære myndigheter. Målet var selvsagt å gi substans til prosjektet, spesielt i møte med den britiske stormen. Vi bemerker dessuten at modellen har en veldig uttalt V-formet hale, i motsetning til skalamodellen presentert av Dassault Aviation for noen måneder siden.

Teaser av DGAs FCAS-program publisert 2 dager før åpningen av Paris Air Show 2019

Denne signaturen kommer ettersom Spania, som insisterte på å bli med i programmet under behovsdefinisjonsfasen, sa at det var åpent for å anskaffe den amerikanske F35, for å erstatte dets Harrier-ombordsatte fly, men også for å muligens erstatte eller forsterke F18-ene. En uttalelse som åpenbart langt fra tilfredsstiller franskmennene og tyskerne, som stadig har utpekt F35 som fiende nummer 1 av den europeiske luftfartsforsvarsindustrien. Videre måtte Tyskland mest sannsynlig håpe at Madrid ville velge den Typhoon å erstatte sine F18-er, slik Berlin er i ferd med å gjøre for å erstatte sine tornadoer, til tross for press fra Washington og NATOs hovedkvarter. Imidlertid har den spanske marinen, som alle de som opererer Harrier i dag, lite valg, annet enn F35B, når det gjelder et fly som kan operere fra et STOBAR hangarskip med stoppewirer og springbrett eller hangarskip med rett dekk som LHD. Å gi opp F35B ville for dem bety å gi opp en marine-aeronautisk komponent ombord.

En ting er sikkert, FCAS-programmet vil fortsatt gå gjennom mange perioder med usikkerhet før det produserer sitt første operative kampfly, planlagt å settes i drift i 2040.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler