Leonardo presenterer Falco Xplorer-dronen, et europeisk alternativ til MQ9 Reaper

I anledning Paris Air Show 2019 presenterte det italienske selskapet Leonardo sin nye MALE Falco Xplorer-drone, hvis ytelse og egenskaper ville gjøre den til et alternativ til den amerikanske General Atomics MQ-9 Reaper. Faktisk når enheten, den største dronen bygget av det italienske selskapet til dags dato, en marsjfart på 350 km/t, en bæreevne på 350 kg og en autonomi på nesten 24 timer.

Riktignok er disse ytelsene lavere enn den amerikanske mesteren, men Falco som ble brukt av Washington for å hindre eksportmuligheter for utstyr bygget utenfor landet og bruker amerikanske delsystemer. Denne lovgivningen forstyrret spesielt kontrakten angående en tilleggsbestilling på Rafale av Egypt, en ordre som inkluderer MBDA SCALP EG stealth cruisemissiler, som integrerer noen av komponentene som er underlagt den.

Falco a Gabbiano T80 overvåkingsradar, et optronisk tårn fra LEOSS, et ELINT SAGE-system, samt et automatisk identifikasjonssystem for marinen, alle disse elementene er produsert av Leonardo. Ifølge produsenten vil den nye dronen være klar for levering i 2020.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler