Tyrkiske ambisjoner avslørt med TF-X-modellen

Det ble kunngjort at Turkish Aerospace Industries ville avduke en modell i full størrelse av sitt 5. generasjons TF-X jagerprogram på Paris Air Show. Hvis dette ikke avslører noe som vi ikke allerede vet, et fly nær F35 i form, men tvillingmotorer, lar erklæringene fra tyrkiske myndigheter ved denne anledningen oss bedre forstå ambisjonene til landet på det militære luftfartsfeltet for årene som kommer.

For øyeblikket er T-FX designet av tyrkiske designkontorer, med betydelig støtte fra britisk industri, BAe for flyrammen og flysystemet, og Rolls-Royce for motorene, samt franske, tyrkiske ingeniører som bruker Dassault Systèmes-design og simuleringsprogramvare. Flyet var opprinnelig ment å erstatte de 250 F16-ene til det tyrkiske luftforsvaret fra 2026, men denne tidsplanen og disse målene risikerer å bli forstyrret av den sannsynlige ekskluderingen av landet fra F35-programmet, en konsekvens av den kommende leveringen av den første S400-batterier fra Russland.

Derfor har tyrkiske myndigheter i dag en dobbel diskurs, og vurderer, som en Schrodingers katt, å være samtidig i og utenfor vestblokken, for ikke å snakke om NATO. I det nå usannsynlige tilfellet at S400-krisen ikke fører til splittelse med vestlige land, og spesielt programmets europeiske partnere, ønsker Ankara å opprettholde sin nåværende organisasjon, for å være i en posisjon i andre halvdel av tiåret i fremtiden , for å tilby et effektivt og rimelig apparat til NATO-land så vel som til landets andre partnere, på vestlig teknologisk basis.

Ellers nøler ikke landet lenger med å offentlig ta opp en mulig tilnærming til Russland og Kina, for å gjennomføre programmet. Dermed har alternativet med Izdellie 117-motoren, som vil utstyre Su57, allerede blitt diskutert med russiske myndigheter, for å erstatte motoren fra Rolls-Royce EJ200-motoren som utstyrer Typhoon. Og hvis dette alternativet ble beholdt, ville det også virke konsistent at Ankaras valg om å erstatte sin F4 Phantom-flåte, som skulle erstattes av F35A, ville være russiske Su57, for å svare på den operative nødsituasjonen, samtidig som båndene med Moskva konsolideres.

Det gjenstår å se om tyrkisk industri, selv med støtte fra russisk og kinesisk kunnskap, faktisk ville være i stand til å designe og deretter bygge et 5. generasjons fly, vel vitende om at det til dags dato aldri har designet kampfly. Bare tiden vil vise...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler