Den første F125-fregatten går i tjeneste i den tyske marinen

Baden-Württemberg fregatten, den første enheten i F125-klassen bygget av TKMS, gikk offisielt i tjeneste i den tyske marinen, under en seremoni 17. juni 2019. Men er dette gode nyheter? De 4 fregattene i F125-klassen er imponerende fartøyer, 150 m lange og veier 7200 tonn. De er ment å erstatte de 8 F122 Bremen-fregattene fra 80-tallet, samtidig som de gir et viktig teknologisk løft til den tyske marinen, og gjør det mulig å redusere mannskapet fra 200 mann til 120 i det nye bygget, takket være et høyt automatiseringsnivå. .

Men utover divisjonen med 2 av antall enheter, designet de tyske myndighetene Baden-Württemberg for eksklusiv bruk i teatre med lav intensitet. Dermed har skipene kun, når det gjelder luftvernforsvar, to svært kortdistanse RAM-systemer, som bare lar skipet beskyttes hvis det er målrettet. De har dessuten ingen anti-ubåtkrigføringsevne, selv om dette var hovedoppdraget til Bremen. Til slutt, med unntak av deres 127 mm kanon, har F125-ene ingen landangrepsevne. Faktisk, med unntak av de 8 Harpoon antiskipsmissilene, som raskt må erstattes av norske RBS15s, og dens store hangar som lar den romme 2 mellomstore NH90-helikoptre, har disse skipene ingen kapasitet til å eskortere store skip. NATO-fregatter, spesielt ettersom kraften til motorene ombord begrenser fartøyets hastighet. På den annen side er det ingen mangel på ikke-dødelige våpen, som vannkanoner...

En arkitektur som minner om den til LaFayette-klassen Light Furtive fregatter fra den franske marinen, hvis mangel på bevæpning gjentatte ganger har blitt fordømt, og som for tiden moderniseres for å integrere sonarskrog, og derfor har en minimumsevne mot ubåtkrigføring.

Vi kan derfor ikke unngå å legge merke til anakronismen som styrer utformingen av de nye tyske fregattene, etter at vi på ingen måte har tatt hensyn til utviklingen av trusler i Europa og i verden de siste 10 årene. I tillegg vil mangel på strøm om bord nødvendigvis hindre mulige utbygginger som tar sikte på å utbedre bygningenes mangler. Enten det er frivillig eller tilfeldig, denne mangelen på dømmekraft fra tyske myndigheters side er ikke betryggende, landet bruker skatter av overtalelse for å bli omdreiningspunktet for det europeiske forsvaret, mens det tydeligvis ikke har en sammenhengende oppfatning av risikoene og truslene som nå er rettet mot det gamle kontinentet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler