Royal Navy lanserer 1 milliard pund innovasjonsprogram for å forberede seg til 2040

Den britiske kongelige marinen ser åpenbart ut til å ha lært leksjonene av mangelen på forventning som den hadde, eller rettere sagt som ble pålagt den, på 1990- og 2000-tallet, etter å ha ført til dagens spente situasjon. For å håndtere dette har den nettopp lansert en utlysning for å utvikle og modne teknologiene som vil utstyre «smarte» bygninger som skal tas i bruk fra 2040.

Forslagene må basere seg på en høy grad av automatisering, autonome funksjoner og beslutningsstøtte drevet av kunstig intelligens, samt menneske-maskin-grensesnitt, med sikte på å foreslå teknologiske alternativer, og konsepter nye, for gjennomføring av skip og marine krigføringsoperasjoner.

Fase 1 av programmet har et komfortabelt budsjett på £1 milliard, med en reserve på opptil £3 milliarder for å finansiere påfølgende faser, som en del av Forsvarsdepartementets innovasjonsprogram, DASA. [efn_note]Defense And Security Accelerator[/efn_note ]. Søknader må sendes inn innen 23. juli.

Tilnærmingen som ble tatt i bruk innenfor rammen av dette programmet, basert på utvikling av uavhengige teknologiske byggeklosser, snarere enn på et enkelt globalt program, minner om metodikken som britene insisterte på å bruke på det fransk-britiske FCAS-programmet, som opprinnelig ble å designe en kampdrone, men som ble gjengjeldt av London for å konsentrere seg om utformingen og påliteligheten til teknologiske klosser beregnet på å utstyre UCAV-er.

Tatt i betraktning de mange budsjettglidningene og de teknologiske problemene som er møtt av svært ambisiøse store programmer de siste 30 årene, virker metoden til det britiske forsvarsdepartementet full av sunn fornuft.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler