Er russiske bombere nøyaktige?

I en uttalelse ved åpningen av den årlige tekniske konferansen med stabssjefene for de væpnede styrkene sa Russlands forsvarsminister Sergei Shoigu at russiske bombefly nå var i stand til å slippe jevne bomber med en "presisjon på 10 til 15m", dvs. den gjennomsnittlige presisjonen til GPS-styrte bomber brukt i vestlige hærer, som amerikanske JDAM, eller franske A2SM (i GPS-versjon). Han la til at denne presisjonen ble oppnådd ved hjelp av nye siktesystemer, og ble demonstrert under intervensjonen i Syria.

Vi kan med rette stille spørsmål ved sannheten av ministerens uttalelser, spesielt da vi så de første videoene av russiske bombeangrep i Syria, som var slående i sin mangel på presisjon. Videre motsier denne uttalelsen andre tidligere uttalelser, og argumenterer for at de russiske luftstyrkene trengte å raskt øke sine evner innen styrt luftammunisjon, missiler og bomber.

Så er dette en ny overdrivelse som de russiske myndighetene er vanlige på? Virkeligheten er så ofte litt mer komplisert.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Strategiske bombefly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler