Produsenter ringte for å se på eksemplaret av Eurodrone

Eurodrone er et av nøkkelprogrammene som markerer europeernes ønske om å oppnå en viss teknologisk og strategisk autonomi i forhold til USA. Mens tonen stiger mellom Washington og Brussel om temaet PESCO, presenterte produsentene som er ansvarlige for programmet ledet av Airbus DS, sitt estimat av kostnadene ved prosjektet til de 4 deltakerstatene, Tyskland, Italia, Frankrike og 'Spania .

Åpenbart var den foreslåtte prisen ikke i smaken til kundene, siden produsentene blir bedt om å gjennomgå estimatene sine. Faktisk, i tillegg til de direkte kostnadene for de offentlige finansene til de 4 kundene, anslår myndighetene at til denne prisen er kontraktsmulighetene på det internasjonale markedet svært begrensede, i møte med amerikansk, israelsk og spesielt kinesisk konkurranse, som blir viktigere og viktigere for hver dag innen MANNLIGE droner på den internasjonale scenen.

Dette er desto mer følsomt siden italieneren Leonardo nettopp har presentert, under Paris Air Show, sin nye drone MANN Falco Xplorer, med interessante ytelser selv om de er lavere enn American Reaper, og bygget uten noen komponent underlagt amerikanske ITAR-forskrifter, og hvis pris anses som svært konkurransedyktig.

Faktum er fortsatt at, som vi har gjentatte ganger nevnt her, er begrepet bruttopris et ekstremt lite effektivt begrep med tanke på offentlige finanser. Faktisk, utstyret designet og studert av lokal industri, som dessuten sørger for å garantere total strategisk autonomi, genererer en budsjettmessig avkastning som overstiger statens investering, uten å ta hensyn til mulig eksport. Derfor, og utover det svært legitime søket etter riktig utstyr til riktig pris, gir sammenligningen av enkle priser mellom utstyr som ikke har samme industrielle påvirkning ingen mening fra et offentlig finansielt synspunkt, selv om dette midlertidig er fra synspunktet om ministerutgiftene.

Når det gjelder Eurodrone, er designet som er valgt, spesielt tomotorstrukturen, gir stor interesse for flysikkerhet, spesielt i miljøer uten nødlandingsstriper, som afrikanske ørkenrom eller maritim overflyging. I tillegg tillater det droner å overholde internasjonale regler angående flyging over urbane områder, og integrering i sivil trafikk, uten å måtte gå gjennom et nasjonalt unntaksprinsipp.

Å snakke om å forlate programmet av bruttokostnadsgrunner, slik Forsvarsministeren gjorde, virker uansett veldig prematurt. Det er nå avgjørende å endre de økonomiske paradigmene som styrer forsvarsbeslutningen, hvis Frankrike og Europa faktisk ønsker å oppnå teknologisk, og derfor strategisk, autonomi.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler