Israel ville ha sendt en autorisasjonsforespørsel for 2 KC-46 Pegasus

Den israelske regjeringen har angivelig sendt amerikanske myndigheter en forespørsel om eksporttillatelse for bestillingen av 2 Boeing KC-46 Pegasus tankfly, med opsjon på 6 andre fly. Hvis det bekreftes, ville dette være en skuffelse for Airbus som tilbød sin A330 MRTT til den hebraiske staten.

Det israelske luftforsvaret bruker fortsatt en flåte på 9 Boeing 707-er til luftfyllingsoppdrag, fly som dateres tilbake mer enn 40 år, støttet av 4 KC-130 Hercules. Beslutningen om å erstatte 707-ene ble tatt i 2018, mens Kheil HaAvir er midt i en moderniseringsfase, for å møte de kommende tiårenes utfordringer når det gjelder luftkraft.

Boeings KC-46A Pegasus-program, valgt av det amerikanske flyvåpenet til å erstatte sine KC135s etter rettslige skritt fra produsenten Boeing som annullerte resultatene av konkurransen som så Airbus A330 MRRT vinne, har støtt på, og møter fortsatt, mange tidsfrister og budsjett overskridelser. Produsenten måtte inkludere avsetninger på mer enn 1,3 milliarder dollar for å finansiere budsjettoverskridelser, og leveransene er allerede mer enn 2 år forsinket, selv om det amerikanske flyvåpenet igjen har suspendert, etter oppdagelsen av rusk i de første 6 enhetene som ble levert mellom januar og april. Dette hindret ikke Japan, og dermed synlig Israel, fra å uttale seg til fordel for det amerikanske flyet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler