Eurofighter lanserer studier for mellomlangsiktig utvikling av Typhoon

I anledning Paris Air Show, Eurofighter-konsortiet og tilknyttede grupper, produsent av det europeiske flyet Typhoon, ble varslet om en kontrakt verdt 50 millioner euro for en studie som tar sikte på å bestemme mulighetene for utvikling av enheten, innenfor områdene kommunikasjon, våpen- og deteksjonssystem, selvbeskyttelse og motorstyring, for å støtte ytelsen til enheten i årene som kommer, samlet under forkortelsen LTE for Long Term Evolution. Strukturstudiene vil vare i 19 måneder, mens de som gjelder EJ200-motoren vil strekke seg over 9 måneder.

Aksene som beholdes av denne studien er, interessant nok, strengt tatt de samme som de som er definert for den nye F4-standarden til programmet Rafale, som viser, hvis det fortsatt var behov for å gjøre det, i hvilken grad disse to programmene følger parallelle baner.

Vi kan bare håpe at med den nye generasjonen kampfly og tilhørende systemer, vil europeere klare å forstå at det er mye å foretrekke å studere og bygge sammen en rekke kampfly og droner, i stedet for å bygge 3 enheter i konkurrerende segmenter. for de manglende teknologiene i USA. Faktisk, hvis de 5 store europeiske aktørene innen militær luftfart, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Italia, Spania og Sverige, alle legitimt ønsker å opprettholde sine egne BITD-er, ville det være mye mer effektivt, fra et teknologisk, økonomisk og militært synspunkt. vise, for å distribuere kunnskap, studier og produksjon, på enheter som omhandler forskjellige segmenter:

  • en enmotors lett jagerfly i F16/JAS39/M2000-segmentet
  • en gjennomsnittlig fighter i segmentet Rafale/F18/F35
  • et tungt jagerfly i F15/-segmentetTyphoon

Denne tilnærmingen er allerede beskrevet i denne artikkelen: https://meta-defense.fr/2018/10/18/pourquoi-le-partage-industriel-autour-du-scaf-est-il-si-complique-et-comment-resoudre-le-probleme/

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler