Iran skjøt ned US Navy MALE MQ-4C drone

Bare dager etter at en MQ-9 Reaper-drone, som overvåket Hormuzstredet, ble målrettet av det som ser ut til å være et modifisert SA-7-missil, avfyrt fra en iransk båt, har amerikanske myndigheter anerkjent ødeleggelsen av en MALE RQ-4 Global Hawk-drone (og ikke MQ-4C som tidligere erklært) som utførte et etterretningsoppdrag i samme sund. Ifølge den amerikanske versjonen ble flyet ødelagt i internasjonalt luftrom, mens det åpenbart, ifølge den iranske versjonen, hadde trengt inn i landets luftrom.

Dette er et ekstra skritt i økningen i spenningen mellom de to landene i området, dette kommer ettersom den iranske statsministeren nettopp har avklart at 60-dagersfristen som er forhandlet mellom Iran og aktørene i avtalen om landets avståelse fra produksjonen av atomvåpen ville ikke bli utvidet, noe som utgjør en ytterligere trussel mot freden i regionen. Om dette emnet sa lederen for fransk diplomati, JY Le Drian, i morges at selv om det fortsatt var tid til å komme til enighet, var det ennå ingen avtale i sikte med Teheran.

Det samme problemet er på spill i denne saken som i den nordkoreanske saken, eller, selv om det ikke er de samme konsekvensene, i den tyrkiske saken. Det amerikanske presset er slik at myndighetene som er gjenstand for det ikke har noen mulighet til å finne en utvei uten å endre deres sterke image overfor befolkningen, og derfor bevare deres bærekraft. Dermed er det utenkelig for iranske myndigheter, også bestridt av landets ungdom, å vise tegn på svakhet, selv i møte med USA, med fare for å sette seg selv i alvorlig fare. Fra da av er de eneste alternativene, som de som ble overlatt til S.Hussein på hans tid, krig mot USA eller borgerkrig, eller til og med begge deler, som i Irak-saken.

I fravær av en dyp endring i amerikansk diplomatisk tilnærming, enten det gjelder "tradisjonelle fiender" som Iran eller Nord-Korea, stormakter som Russland og Kina, eller dets allierte, som Tyrkia og til og med EU, risikerer landet ikke bare gradvis. isolere seg på den internasjonale scenen, men risikoen for konfrontasjoner, til og med globale konfrontasjoner, som fortsetter å vokse, kan ende opp med å konvertere til konfrontasjoner med ekte militære. I denne henseende kan vi trekke en parallell mellom USAs bane de siste 100 årene, og Romerriket mellom det 1. og 4. århundre, som gjennom presset og uforsonligheten det viste overfor sine vasaller, som da det stod overfor hans motstandere. , ender opp med å kollapse på sine egne vissheter.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler