Offisiell lansering av den indiske marinens nye ubåtprogram

Det indiske forsvarsdepartementet publiserte 20. juni interessebrevet som startet konkurransen om P-75(i)-programmet med sikte på å bygge 6 nye angrepsubåter i indiske verft. Denne kontrakten følger P75-kontrakten, vunnet av French Naval Group i 2010, for å bygge 6 ubåter i Kalvari-klassen (Scorpène-type) av den indiske marineindustrien, hvorav ett eksempel allerede er i bruk, 3 i produksjonsfasen. den siste av de 6 enhetene vil settes i drift i 2022.

I motsetning til P75, må ubåtene til P75(i)-programmet være utstyrt med fremdrift av AIP-type, for Air Independent Propulsion, noe som lar fartøyet øke sin dykkeautonomi betydelig, utover 3 uker.

Det indiske departementet forventer mellom 5 og 8 tilbud, som skal sendes innen 2 måneder, for sitt program, fra de europeiske verftene Naval Group, TKMS, Saab og kanskje Navantia, russisk med Amur-klassen, og asiatisk med sub-japanske og sørkoreanske sjømenn. Programmet har en samlet finansiering på 45.000 6,2 Croores, eller XNUMX milliarder euro.

Naval Group er naturligvis i en god posisjon i denne konkurransen, Kalvari oppfyller perfekt forventningene til den indiske marinen, og ledelsen av P75-programmet har ikke fått skylden for forsinkelsene som er registrert. Men Russland er også på grunn av den nylige tilnærmingen mellom New Delhi og Moskva i en rekke forsvarsspørsmål, til tross for sin svakhet når det gjelder mestring av AIP-teknologi. Tyskland og Sverige kan derimot fremheve sin erfaring på dette området, så koreanerne og japanerne vil ikke unnlate å fremheve nærheten til teater og potensiell motstander. Det er med andre ord en ekstremt åpen konkurranse, i et land som vi vet er komplisert i denne typen forhandlinger.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler