Russland begynner angivelig bygging av to helikopterbærende angrepsskip

IfølgeTass-byrå, ville Yaltar-verftene i St. Petersburg i slutten av april ha startet byggingen av to overfallsskip med tunge tonnasjer, presentert som "sannsynligvis" angrepshelikopterskip eller skip av typen LHD, og ​​ikke skip av Ivan Grene-klassen som først annonsert.

Siden kanselleringen av leveringen av de to LHD-ene av Mistral-typen av Frankrike til Russland etter annekteringen av Krim, har rykter om bygging av en ny klasse av denne typen skip på russiske verft vært regelmessige. Etter denne kanselleringen, etter å ha gitt opphav til en full tilbakebetaling fra Frankrike av summene betalt av Russland, proklamerte russiske myndigheter, formidlet av visse franske parlamentarikere nær Moskva, for alle som ville høre at landet hadde planer og teknologi for å bygge nye enheter. Det ser ut til at det vil ha vært vanskeligere enn som så, siden det tok mer enn 6 år å begynne byggingen av disse skipene, hvis igangsetting ikke forventes før 2022, i beste fall, russiske verft står ofte overfor betydelige forsinkelser.

LST Ivan Gren under sjøprøver Forsvarsnyheter | Amfibisk angrep | Militær marinekonstruksjon
LST Ivan Grene under sjøprøver

Vi kjenner ennå ikke modellen valgt av Admiralitetet for disse to bygningene, men det er sannsynlig at det er "Priboy"-modellen, fra Krylov designkontorer. en 14.000 16 tonns LHD som kan operere opptil 3 mellomstore helikoptre, og transportere opptil XNUMX mekaniserte selskaper med sine kjøretøy og pansrede kjøretøy. Det ville være det største kampskipet bygget i Russland siden slutten av sovjettiden.

De observerte lanseringsforsinkelsene, mens den russiske marinen har etterspurt disse skipene i lang tid, kan forklares med det store moderniseringsarbeidet som er utført i russiske verft de siste årene, for å kunne produsere skip med høy tonnasje, samt å redusere mange funksjonsfeil observert på nyere enheter. Det gjenstår å se om den russiske marineindustrien etter dette arbeidet vil være i stand til å møte kravene fra både Kreml og Admiralitetet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler