Irak ønsker å samarbeide med Iran om luftvernforsvar

Åpenbart, suksessen registrert av iranske anti-fly forsvarssystemer mot den amerikanske MALE-dronen for noen dager siden, vil ha vekket interesse blant sine naboer. Derfor har irakiske myndigheter indikert at de ønsker å samarbeide med Iran på dette området, og derfor skaffe seg nødvendige systemer og kunnskap fra naboen.

Dette ønsket om samarbeid ble imidlertid ikke født for noen dager siden. Faktisk sendte de irakiske væpnede styrkene en delegasjon til Iran for to måneder siden for å vurdere ytelsen til urfolkssystemer, samt mulighetene for samarbeid. Muligheter som ikke vil være begrenset til luftvernforsvar alene, siden Bagdad ville diskutere med Teheran i områdene artilleri, radarer, droner og elektronisk krigføring.

Denne mulige tilnærmingen er også et signal sendt til USA, hvis innflytelse blir stadig mer omstridt blant de irakiske myndighetene, spesielt etter valgseieren til sjia-nasjonalisten Moqtada al Sadr under parlamentsvalget i 2018.

Utover rene politiske betraktninger, avslører denne kunngjøringen også de påviste fremskritt gjort av iransk forsvarsindustri, spesielt når det gjelder luftvernforsvar. Husk at hvis Teheran ble nektet levering av S400-systemer av Moskva, er ikke dette tilfellet for Bagdad, som er i de russiske myndighetenes gode nåde. Det er ingen grunn til å tro at Russland vil motsette seg salg av mellomdistanse BUK-systemer til Irak. Derfor kan vi med rimelighet tro at iranske systemer er, om ikke likeverdige med russiske systemer, i det minste tilstrekkelig effektivt til å sikre effektivt luftvernforsvar.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler